Yhteystiedot

Puheenjohtaja Pekka Paatero (pekkapaatero1@gmail.com), sihteeri Arja Saarenpää (arja.saarenpaa@gmail.com)

Uutta

Lue jäsenkirje 7/2021 alasivulta Jäsenkirjeet.

Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidettiin 21.9.2021 klo12:00 Turussa. Kokouksessa päätettiin yhdistyksen purkamisesta vuoden 2021 lopussa. Pöytäkirja löytyy alasivulta Yhteystiedot sekä myös alasivulta Vuosikokous 2021.
Yhdistyksen purkamisessa sääntöjen edellyttämä toinen ylimääräinen kokous pidetään 23.11.2021 Turussa. Asialista löytyy alasivulta vuosikokous 2021.


MUISTA JÄSENMAKSU! Vuoden 2021 jäsenmaksu on 20 euroa. Tilinumero on FI11 5711 1320 1013 37.


Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 7                                                                15.11.2021

 

Kokouskutsu

 

Arvoisat perinneyhdistyksen jäsenet

Yhdistyksemme ylimääräinen kokous päätti yksimielisesti 21.9.2021, että yhdistyksen toiminta päättyy 31.12.2021.

Sääntöjen mukaan päätös on vahvistettava toisessa yhdistyksen kokouksessa vähintään kuukauden kuluttua. Kuten kokouskutsussa 5.11.2021 on mainittu, kokous pidetään Turussa tiistaina 23.11.2021 klo 12 ravintola Kakolanruusussa, Graniittilinnankatu 2, sisäpiha. Kartat paikalle vielä uusintana tämän kirjeen liitteenä. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla ja alivaltiosihteeri Päivi Nergin puheella 10-vuotisen toimintamme juhlistamiseksi.

Kokouksen esityslista päätösesityksineen on liitteenä.

Yhdistys tarjoaa kokouksen jälkeen pöytiin tarjottavan kahden ruokalajin lounaan .

Koronan ja tarjoilujen takia kokoukseen on ilmoittauduttava allekirjoittaneelle: pekkapaatero1@gmail.com.  ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään perjantaina 19.11.2021.

 

Turussa 15.11.2021

hallituksen puolesta Pekka Paatero puheenjohtaja         

Jäsenkirje 6                                                                                       5.11.2021

Kokouskutsu

Arvoisat perinneyhdistyksen jäsenet

Yhdistyksemme ylimääräinen kokous päätti 21.9.2021 pitämässään kokouksessa, että Lääninhallinnon Perinneyhdistys ry:n toiminta lopetetaan 31.12.2021.

Sääntöjen mukaan päätös on vahvistettava toisessa yleisessä kokouksessa. Kokous päätettiin pitää 23.11.2021 alkaen klo 12.00.

Kokous päätti, että toinen kokous pidetään Turussa ravntola Kakolanruusussa, osoitteessa  Graniittilinnankatu 2, sisäpiha. Turun ja Kakolan kartat liitteenä.

Kokouksen esityksenlistan toimitan ensi viikolla. Kokoukseen osallistumisoikeus on vain jäsenmaksunsa suorittaneilla.

Yhdistys tarjoaa kokouksen alussankahvin ja kahvileivän sekä kokouksen päätteeksi kahden ruokalajin, pöytiin tarjottavan lounaan. Tarjoilut maksaa yhdistys.

Kokousesitelmän pitää yhdistyksen 10v-toiminnan kunniaksi valtiovarainministeriön apulaisvaltiosihteeri Päivi Nerg aiheenaan  väliportaan hallinto läänien lopettamisen jälkeen ja näkökohtia tulevaisuuteen.

Koronan ja tarjoilujen takia kokoukseen on ilmoittauduttava allekirjoittaneelle: pekkapaatero1(at)gmail.com Ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään perjantaina 19.11.2021. Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsen tiedon mahdollisista ruoka-ainerajoitteista.

Turussa 5.11.2021

Hallituksen puolesta puheenjohtaja

Pekka Paatero

 Jäsen kirje  5 A                                                                                                      7.9.2021

 Virallinen Kokouskutsu

 Arvoisat perinneyhdistyksen jäsenet

Toimintasuunnitelman mukaisesti yhdistyksen hallitus on kokouksessaan  3.8.2021 päättänyt kutsua koolle Lääninhallinnon perinneyhdistyksen ylimääräisen kokouksen päättämään yhdistyksen purkamisesta 31.12.2021.

Hallitus päätti kutsua ylimääräisen yhdistyksen kokouksen koolle tiistaina 21.9. 2021 klo 12 00. Kokouksen pitopaikka on Turussa Panimoravintola koulu ja sen Historian luokka, osoitteessa Eerikikinkatu 18 Turku. Samassa paikassa tehtiin päätös valmistella yhdistyksen toiminnan käynnistämistä runsas kymmenen vuotta sitten.

Kokouksen esityslista liitteenä. Kokoukseen osallistumisoikeus on vain jäsenmaksunsa suorittaneilla.

Yhdistys tarjoaa kokouksen jälkeen noutopöytälounaan saman talon toisessa kerroksessa.

Koronan ja tarjoilujen takia kokoukseen on ilmoittauduttava allekirjoittaneelle: pekkapaatero1@gmail.com.  ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään sunnuntaina 19.9.2021.

 

Turussa 7.9.2021

hallituksen puolesta Pekka Paatero puheenjohtaja         

Jäsenkirje 5                                                                19.8.2021

 Kokouskutsu

 Arvoisat perinneyhdistyksen jäsenet

Toimintasuunnitelman mukaisesti yhdistyksen hallitus on kokoontunut 3.8.2021 tekemään esityksen ylimääräisen yhdistyksen kokouksen järjestämiseksi. Hallituksen kokous pidettiin Helsingin musiikkitalossa  pitkästä aikaa lähikokouksena.

Hallitus päätti kutsua ylimääräisen yhdistyksen kokouksen koolle tiistaina 21.9. 2021 klo 12 tekemään päätöksen yhdistyksen toiminnan lopettamisesta 31.12.2021. Kokouksen pitopaikka on Turussa Panimoravintola koulu ja sen historian luokka. Samassa paikassa tehtiin päätös valmistella yhdistyksen toiminnan käynnistämistä runsas kymmenen vuotta sitten.

Virallinen kokouskutsu liitteineen toimitetaan myöhemmin, mutta varatkaa aika historialliseen kokoukseen osallistumista varten.

Huomautan, että osallistumisoikeus kokoukseen on vain jäsenmaksunsa suorittaneilla. 

Yhdistys tarjoaa kokouksen jälkeen lounaan osallistujille.

 

Hallituksen puolesta Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja          

Jäsenkirje 4                                                                29.6.2021

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää juhannuksen jälkeistä lämmintä keskikesää.

Yhdistyksen tarkoituksena oli järjestää heinäkuussa jäsentapaaminen  Turussa Tall Ships Racen aikana. Koronan takia tapahtuma on peruutettu, joten tätä jäsentapaamista ei järjestetä. Syntynyttä tilannetta ja yhdistyksen tulevaisuutta pohtimaan hallitus kokoontuu  fyysisesti Helsinkiin elokuun alkupäivinä. Tässä kokouksessa päätetään ylimääräisen yhdistyksen kokouksen järjestämisestä elo-syyskuun vaihteessa. Tässä kokouksessa on tarkoitus päättää ehdotuksen tekemisestä yhdistyksen toiminnan lopettamiseksi, mittavan syntyneen aineiston säilyttämisestä ja muista tarvittavista toimista lääninhallinnon pitkän perinteen muistamiseksi. Tämä yhdistyksen kokous on tarkoitus pitää vähän juhlallisemmalla tavalla yhdistyksen kymmenen vuoden historian kunniaksi. Kokoontuminen tapahtunee Turussa Kakolanmäellä olevassa uudessa ravintiolassa, johon päästään mm. kuuluisalla funikulaarilla. Tarkemmat ajat, paikat ja kokoontumiset kerrotaan jäsenkirjeellä hallituksen kokouksen jälkeen. Lomakaudesta huolimatta seuratkaa sähköpostejanne.

Sikäli kun olette uhohtaneet tämän vuoden jäsenmaksunne, hoitakaa se nyt. Tilinumero on FI1157111320101337.

Pekan päivänä 29.6 toivotan kaikille hyvää, tervettä ja mahdollisimman normaalia kesää.

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja         

Jäsenkirje 3                       12.4.2021

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää kesän odotusta koronasta huolimatta.  

Perinneyhdistys piti vuosikokouksensa 25.3.2021 koronasta johtuen sähköpostikokouksena.

 Kokous valitsi puheenjohtajaksi edelleen allekirjoittaneen. Erovuoroisten tilalle valittiin uudelleen entiset. Pöytäkirja ja muuta kokousaineistoa on nettisivuillamme www.lhperinne.net.

10.4.2021 pidetyssä hallituksen kokouksessa valittiin edelleen varapuheenjohtajaksi Olli Sauri ja sihteeri/rahastonhoitajaksi Arja Saarenpää. Tämänkin pöytäkirja on pian nettisivuillamme.

Kokouksen päätöksistä on huomattavaa, että elokuussa järjestämme ylimääräisen kokouksen pohtimaan, onko juuri kymmenen vuotta täyttäneen yhdistyksemme toimintaa enää syytä jatkaa. Toivottavasti tämä kokous voidaan pitää normaalisti lähikokouksena. Siitä tarkemmin myöhemmin. Tapahtui sitten niin tai näin tämän vuoden toimintamme mm. toimintasuunnitelman toimeenpanossa vaatii rahaa. Siispä maksakaa jäsenmaksunne.

Jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin edelleen 20 euroa. Pyydän, että maksatte jäsenmaksun kohtuullisen nopeasti, että toiminta voi jatkua.  Tilinumero on FI1157111320101337. 

Kaikesta huolimatta toivotan kaikille hyvää ja mahdollisimman normaalia kesää..

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja              

 

Jäsenkirje 2/2021                                                           11.3.2021

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet.

Tässä vaiheessa vuotta alkaa päivä olla jo pitkä ja aurinko lämmittää. Etelässä ei ole edelleenkään yhtään lunta ja kirsikkapuut kukkivat Aurajokirannassa. Se merkitsee myös sitä, että Lääninhallinnon perinneyhdistyksen vuosikokous lähestyy. Siispä tässä kokouskutsu.

KOKOUSKUTSU

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Se pidetään koronatilanteesta johtuen sähköpostikokouksena torstaina 25.3.2021 klo 8-20. Kokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Esityslista liitteineen on nähtävissä pikapuoliin yhdistyksen nettisivuilla, osoitteessa: www.lhperinne.net.

Esityslista liitteineen tullaan lähettämään myös sähköpostissa seuraavan jäsenkirjeen liitteenä.

Varatkaapa aikaa ja osallistukaa kokoukseen päättämään mm. yhdistyksen tulevaisuuden kannalta tärkeistä asioista.

Koronasta huolimatta pysykää terveinä ja pidetään lippu korkealla.

Siis tervetuloa toivottavasti runsain joukoin sähköpostikokoukseen.

 

Perinneyhdistyksen hallituksen puolesta

Pekka Paatero puheenjohtaja            

                      

Jäsenkirje 1/2021                                                                       19.1.2021

 Arvoisat Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet. Tarkalleen tämän jäsenkirjeen päiväyksestä 10 vuotta sitten, 19.1.2011 kokoontui 12 lääninhallituslaista Turkuun Panimoravintola koulun historian luokkaan pohtimaan, olisiko vuosi sitten lakkautettujen lääninhallitusten muistoa kunniottamaan syytä perustaa perinneyhdistys. Monipuolisen keskustelun jälkeen päätettiin perustaa yhdistys ja sitä varten valittiin valmistelutyöryhmä.

Tämä ryhmä teki hyvää työtä, mm. laati ehdotuksen yhdistyksen säännöiksi.  Päätettiin, että yhdistyksen perustava kokous kutsutaan koolle silloisen lääninvirastotalon Pirkon kammariin tiistaina 15.3.2011 klo 16. Näin tehtiin ja perustavaan kokoukseen osallistui 28 osanottajaa. Kokous päätti perustaa yhdistyksen nimenltään Lääninhallinnon  perinneyhdistys-Länsförvaltningens traditionsföreningen ry. Kokous hyväksyi yhdistykselle säännöt, toimintasuunnitelman ja talousarvion. Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin allekirjoitanut, eli Pekka Paatero ja siinä tehtävässä sinnittelen edelleen.

Näin lähti perinneyhdistyksen toiminta käyntiin ja monenlaista on puuhattu. Nyt perustamisesta on pian kymmenen vuotta ja koronan keskellä on päätettävä, miten jatketaan ja onko yhdistykselle edelleen tarvetta.

Valtion aluehallinnon perinteen säilyttämiseksi on tarvetta mm. sen takia, että nykyään Suomessa ei ole lääninhallituksen kaltaista yleishallintoviranomaista. Tällaisen tarve on korostunut korona-pandemian aikana, jolloin alueen päätökseteko on ollut vaikeata ja sirpaloitunutta.

Samoin perinnetiedon tallentaminen olisi välttämätöntä. Tätä ajatellen yhdistys on rakentanut Perinnepedian yhdistyksen sivuille. Tämän kehittäminen on pahasti kesken.

Tässä kaksi syytä toiminnan jatkamisen ja kehittämiseen. Sitä varten tarvitaan kuitenkin tekijöitä. Maksavien jäsenten määrä on vuosittain laskenut ja uusien toimijoiden hankkiminen on vaikeata.

Hallitus pitää etäkokouksen lähiviikkoina ja pohtii mm. näitä kysymyksiä. Sen jälkeen palataan asiaan ja päätetään, miten yhdistyksen 10v juhlapäivä huomioidaan.

Näissä merkeissä toivotan kaikille jäsenille hyvää vuoden jatkoa. Pitäkää itsenne terveenä ja ottakaa rokotus heti, kun se on saatavissa. Vain rokotusten avulla tämäkin yhdistys, jonka jäsenet ovat pääsääntöisesti riskiryhmäläisiä, voi jatkaa toimintaansa. Joka tapauksessa aurinko laskee joka päivä myöhemmin ja päivä pitenee kohti kevättä. Iloitaan siitä.

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 7/2020                                                                       4.6.2020

Arvoisat Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet. Kirjoitan tätä yli seisemänkymppisten karanteenissa pääministeriä uhmaten mökillämme Taivassalon Varttimaan saaressa. 12. karanteeniviikko on menossa eikä lopusta ole tietoa.

Perinneyhdistyksen hallitus on pitänyt koronatilanteen takia sähköpostikokouksen

Kokouksessa valittiin varapuheenjohtajaksi edelleen Olli Sauri ja sihteeri-rahastonhoitajana jatkaa Arja Saarenpää.

Kokouksessa todettiin, että yhdistys täyttää kymmenen vuotta ensi tammikuussa. Tätä tullaan juhlistamaan tavalla, josta päätetään syksyn hallituksen kokouksessa. Kuulette siitä heti, kun on tiedotettavaa.

Tärkeätä toiminnan jatkolle ovat jäsenmaksut. Niitä tavitsemme myös juuri 10-vuotistapahtumien järjestämiseen. Jäsenmaksuja on maksettu aivan liian vähän, joten nyt on aika huolehtia niiden maksamisesta. Jäsenmaksu on edelleen 20 euroja ja se maksetaan tilille:

FI11 5711 1320 1013 37

Minä toivon kaikille koronasta huolimatta kaunista ja lämmintä kesää. Pysykää terveinä ja pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta. Ei nähdä koronasta huolimatta tummia pilviä taivaalla niin kuin minä.                         

Taivassalossa Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4.6.2020

Pekka Paatero, puheenjohtaja

 

                   

Jäsenkirje 6/2020                                                                    5.5.2020

 

Arvoisat Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet. Kirjoitan tätä yli 70-kymppisten karanteenia ja pääministeriä uhmaten mökillämme Taivassalon Varttimaan saaressa. Seitsemäs karanteeniviikko on menossa eikä lopusta ole tietoa. Mutta mikäs meidän ollessa. Meille tulee merenpohjaa pitkin sekä puhdas vesi, että menee jätevesi. Meressä riittää kalaa ja klapitöitä ym. pakkoliikuntaa riittää myös.

Sen verran minulla on vielä luottamustoimia, että etäkokouksia Teams;lla tai Skypellä riittää useampi joka viikolle. Näistä tärkein on tietysti Lääninhallinnon perinneyhdistys.

Vuosikokous pidettiin ajallaan maaliskuun lopussa sähköpostikokouksena ja se toimi hyvin. Seuraavaksi pidämme hallituksen kokouksen myös  etänä lähiaikoina. Kokouksen asioina tulevat olemaan hallituksen varapuheenjohtajan ja sihteeri/rahastonhoitajan valinnat sekä loppuvuoden toiminnan suunnittelu, jos ja kun korona hellittää. Näistä kerron myöhemmin.

Tärkeätä toiminnan jatkolle ovat jäsenmaksut, joten nyt on aika huolehtia näiiden maksamisesta. Jäsenmaksu on edelleen 20 euroja ja se maksetaan tilille:

FI11 5711 1320 1013 37

Minä toivon kaikille koronasta huolimatta kaunista ja lämmintä kesää. Pysykää terveinä ja pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta. Toivotan myöskin hyvää Äitienpäivää kaikille äideille.

 

Taivassalossa  5.5.2020

Pekka P 76v Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 5/2020                                                                               27.3.2020

Perinneyhdistyksen sähköpostikokous päättyi tänään 27.3.2020 kello 16.00. Kokouksen kuluessa ei pöytäkirjaan tehty muutosehdotuksia yhtä kirjoitusvirhettä lukuun ottamatta. Sen olen korjannut. Näin ollen vuosikokous on hyväksynyt pöytäkirjan ja allekirjoitan sen. Kiitos osallistujille. Hallitus pitää pian sähköpostikokouksen, jossa valitaan varapuheenjohtaja ja sihteeri.

Pysykää terveinä.

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 4/vuosikokous                                                                 24.3.2020

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Korona esti vuosikokouksemme pitämisen normaalisti. Tämän takia yhdistyksen hallitus päätti, että vuosikokous pidetään sähköisesti.

Kokous alkaa huomenna 24.3. ja päättyy perjantaina 27.3. klo 16. Hallituksen esitys vuosikokouksen pöytäkirjaksi on liitteenä. Kokousaineisto on toimitettu aikaisemmin ja on myös yhdistyksen nettisivuilla www.lhperinne.net . Toiminnantarkastajan kertomusta ei siellä ole, se on minulla eikä siinä ole mitään huomautettavaa.

Jos jäsenillä on huomautettavaa pöytäkirjaan, mahdolliset muutokset on tehtävä kokousajan puitteissa  sähköpostilla minulle. Ellei muutoksia tule, pöytäkirja hyväksytään perjantaina klo 16.

Toivottavasti hyväksytte poikkeuksellisen menettelyn näissä poikkeusoloissa.

 

Terv. Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

 

LÄÄNINHALLINNON PERINNEYHDISTYS RY                                                                            

                                                                   

                      Vuosikokous

Aika              keskiviikko 25 klo 9.00 - perjantai 27.3.2020 klo 16.00

Paikka         Sähköpostikokous

                                                                                   

                             Pöytäkirja

1 §                       Kokouksen avaus

                             Esitys: Hallituksen puheenjohtaja Pekka Paatero avaa kokouksen.

Päätös: Puheenjohtaja avasi kokouksen keskiviikkona 25.3 klo 9.00

                        Kokouksen järjestäytyminen

                             Esitys:

-      Valitaan kokouksen puheenjohtaja

-      valitaan sihteeri

-      valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

-      valitaan kaksi ääntenlaskijaa

Päätös: Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Pekka Paatero, joka toimii myös kokouksen     sihteerinä.  Pöytäkirja tarkistetaan sähköisesti kokouksen päätyttyä

 

3 §                       Todetaan kokouksessa läsnäolijat

Esitys: Todetaan läsnäolijat sähköpostiin vastanneista

                             Päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin

4 §                       Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Esitys: Lääninhallinnon perinneyhdistyksen sääntöjen mukaan vuosikokous on kutsuttava koolle kahta viikkoa ennen kokousta toimitettavalla sähköpostikutsulla. Koolllekutsu on tapahtunut jäsenkirjeellä 21.3.20. ja uudelleen kokousaineistoineen 3.3.2020.                                                                                                                          Esitys: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Päätös:  Koronavirusepidemian takia kokousta ei voitu järjestää. Hallitus päätti, että   kokous pidetään sähköpostikokouksena, koska kaikilla jäsenillä on sähköposti käytössä.

Vuosikokous totesi, että näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa kokous on laillinen  ja päätösvaltainen

5 §                       Esityslistan hyväksyminen

                             Esitys: Hyväksytään tämä esityslista kokouksen työjärjestykseksi.

                             Päätös: Hyväksyttiin

6 §                       Käsitellään hallituksen laatima kertomus edellisen vuoden 2019 toiminnasta

Hallituksen laatima toimintakertomus on liitteenä 1.

Esitys: Kokous hyväksyy toimintasuunnitelman. Liitteen 1 mukaisena.

                             Päätös: Hyväksyttiin

7 §                       Esitetään hallituksen laatima yhdistyksen tilinpäätös edelliseltä toimintavuodelta 2019 sekä toiminnantarkastajan siitä antama lausunto

Hallituksen esitys tilinpäätökseksi on liitteenä 2 ja 3. Toiminnan tarkastajan lausunto luetaan kokouksessa.                                                                                                                                                        Esitys: Kokous käsittelee tilinpäätöksen ja toteaa toiminnantarkastajan lausunnon.

Päätös: Hyväksyttiin. Toiminnantarkastajan lausunto merkittiin tiedoksi. Se on pöytäkirjan liitteenä

8 §                       Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Esitys:   Vuosikokous päättää vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden

               hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

                             Päätös: Vuosikokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle

9 §                       Käsitellään hallituksen esitys vuoden 2020 toimintasuunnitelmaksi

Hallituksen esitys toimintasuunnitelmaksi on liitteenä 4.                                                              Esitys: Kokous hyväksyy vuoden 2020 toimintasuunnitelman.

Päätös:  Hyväksyttiin

 

10 §                    Käsitellään hallituksen esitys vuoden 2020 talousarvioksi ja jäsenmaksun suuruudeksi     

                             Hallituksen esitys talousarvioksi on liitteenä 5. Hallitus esittää jäsenmaksun suuruudeksi      20 euroa.                                                                                                                                                  Esitys: kokous hyväksyy vuoden 2020 talousarvion ja vahvistaa jäsenmaksun suuruuden. Päätös: Kokous vahvisti jäsenmaksun suuruudeksi 20 euroa ja hyväksyi vuoden 2020 talousarvion

11§                      Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet erovuoroisten tilalle.                                     Sääntöjen mukaan hallituksen puheenjohtaja valitaan vuosittain. Hallituksen jäsenten toimikausi on kolme vuotta ja kolmasosa on erovuorossa vuosittain. Tänä vuonna erovuorossa ovat:  Kalevi Juntunen, Pauli Rautama ja Olli Sauri.                                                                                                                         Esitys:  Vuosikokous valitsee puheenjohtajan ja hallituksen kolme jäsentä erovuoroisten

              tilalle.

                             Päätös: Kokous valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Pekka  Paateron ja erovuoroisten tilalle entiset, eli Kalevi Juntunen, Pauli Rautama ja Olli Sauri.

12§                      Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

                             Toiminnantarkastajana on ollut Kirsi Varhila varatoiminnantarkastajana Esa Ellala.

Esitys: kokous valitsee toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan.

Päätös:  kokous valitsi toiminnantarkastajaksi Kirsi Varhilan ja varatoiminnantarkastajaksi Esa Ellalan.

13§                      Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat, jotka on sääntöjen edellyttämällä tavalla jätetty hallitukselle tai hallitus kokoukselle esittää

                             Päätös:  Todettiin, että Tällaisia esityksiä ei ollut.

14§                      Kokouksen päätös

                             Esitys: kokouksen puheenjohtaja päättää kokouksen.

Päätös: Puheenjohtaja päätti kokouksen 27.3.2020 klo 16.00

 

 

Kokouksen vakuudeksi

Pekka Paatero, kokouksen puheenjohtaja

 

13.3.2020

Jäsenkirje 3/Kokouskutsu

Arvoisat Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Koronavirus sotkee Suomea, niin meidän perinneyhdistystämmekin. Eduskuntaan tuli kielto viittä suuremmille ryhmille. Siispä emme voi pitää vuosikokoustamme siellä. Olemme kuitenkin saaneet korvaavan tilanEtelä-Suomen aluehallintoviraston Helsingin toimipaikasta, sen videohuoneesta. Siispä tässä uusi kokouskutsu:

KOKOUSKUTSU

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Se pidetään Helsingissä, Etelä-Suomen aluehallintoviraston Helsingin toimipaikassa Pasilassa, osoite Ratapihantie 9. Kokoustila on videohuone.

Kokous alkaa klo 14. Kokouksen päätteeksi juomme kahvit ja sen jälkeen entinen lääninlääkäri, kansanedustaja Aki Linden pitää katsauksen eduskunnan kiinnostavista asioista.

Tervetuloa kokoukseen. Muutkin kuin eduskuntakokoukseen ilmoittautuneet ovat tervetulleita. Aluehallintovirastoonkin tarvitaan nimilista, joten otan vastaan ilmoittautumisia heti osoitteessa pekka.paatero@redcross.fi .

Kokouksessa Käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Esityslista liitteineen on toimitettu jo jäsenkirje 2:ssa 3.3.2020. Aineisto on nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla, osoitteessa www.lhperinne.net .

Varatkaapa aikaa ja tulkaa kokoukseen kuulemaan mielenkiintoisia asioita ja tapaamaan tuttuja. Siis tervetuloa toivottavasti runsain joukoin kaiken maailman koronoista piittaamatta vosikokoukseen.

Perinneyhdistyksen hallituksen puolesta

Puheenjohtaja Pekka Paatero

Jäsenkirje 2                                                                1.3.2020

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet.

Tässä vaiheessa vuotta alkaa päivä olla jo pitkä ja aurinko lämmittää. Se merkitsee myös sitä, että Lääninhallinnon perinneyhdistyksen vuosikokous lähestyy. Siispä tässä kokouskutsu.

KOKOUSKUTSU

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Se pidetään Eduskunnan Pikkuparlamentissa Arkadiankatu 3, Helsinki.

Kokousaika on keskiviikko 18.3.2020 klo 13.00. Kokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Esityslista liitteineen on tämän jäsenkirjeen liitteinä ja ne ovat nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla, osoitteessa: www.lhperinne.net.

Kokouksen alussa on klo 12.15-13.00 kansanedustaja Aki Lindenin puheenvuoro ja eduskunnan esittely.

Kokoukseen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista, joten tarvitsen sitovan ilmoittautumisen ja mahdolliset ruoka-aineallergiat osoitteeseni: pekka.paatero@redcross.fi torstai 5.3.2020 mennessä. Mukaan pääsee 25 ilmoittautunutta.

Varatkaapa aikaa ja tulkaa kokoukseen kuulemaan mielenkiintoisia asioita ja tapaamaan tuttuja..

Siis tervetuloa toivottavasti runsain joukoin vuosikokoukseen.

 

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen hallituksen puolesta                                                                                Pekka Paatero puheenjohtaja

Jäsenkirje 1/kokouskutsu                                                                                21.3.2020

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet.

Tässä vaiheessa vuotta alkaa päivä olla jo pitkä ja aurinko lämmittää. Etelässä ei edelleenkään yhtään lunta ja kirsikkapuut kukkii Aurajokirannassa. Se merkitsee myös sitä, että Lääninhallinnon perinneyhdistyksen vuosikokous lähestyy. Siispä tässä kokouskutsu.

KOKOUSKUTSU

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Se pidetään Helsingissä Eduskunnan Pikkuparlamentissa keskiviikkona 18.3.2020 klo 13.00. Kokousta edeltää entisen lääninlääkärimme, kansanedustaja Aki Lindenin isännöimä Eduskunnan esittely klo 12.15-13.00. Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ja muista tiedoista tulevat hieman myöhemmin. Ryhmään saa kuulua enintään 25 henkeä, joten vain nopeimmat mahtuvat ilmoittautumisjärjestyksessä. Otan vastaan ilmoittautumisia heti osoitteessa pekka.paatero@redcross.fi. Nimen lisäksi eduskuntaan tarvitaan myös syntymäaika.

Kokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Esityslista liitteineen on nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla, osoitteessa: www.lhperinne.net pikapuoliin.

Esityslista liitteineen tullaan lähettämään myös sähköpostissa seuraavan jäsenkirjeen liitteenä.

Varatkaapa aikaa ja tulkaa kokoukseen kuulemaan mielenkiintoisia asioita ja tapaamaan tuttuja.

Siis tervetuloa toivottavasti runsain joukoin vuosikokoukseen.

 

Perinneyhdistyksen hallituksen puolesta                                                                                Pekka Paatero puheenjohtaja

 

Jäsenkirje 6                                                                26.9.2019

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää syksyä kaikille perinneyhdistyksen jäsenille. Syyspaäivän tasaus on ohi ja mennään kohti talvea ja joulua.

Viime viestin jälkeen on tapahtunut. Sovitulla tavalla vietettiin jäsenpäivää Serlachius-museoilla 21.8. yhdentoista osanottajan joukolla. Todella monipuolinen ja kattava katsaus museokeskuksen näyttelyihin ja paperitehtaan historiaan. Kun ette tulleet mukaan, menetitte paljon.

Ensin meillä oli opastettu kierros Göstan näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa. Erinomainen opas. Lounaaan jälkeen siirryimme Mäntän keskustaan, museo Gustafiin, joka sijaitsee tehtaan entisessä pääkonttorissa. Näimme elokuvan Serlachiuksen tarinasta, jonka jälkeen meistä tehtiin työhakijoita tehtaalle. Pääjohtajan tomera sihteeri tenttasi, olisiko meistä mihinkään tehtaan töistä. Monesta oli, minäkin kelpasin happomieheksi, mutta alkoholin vaaroista kovasti varoitettiin. Saimme myös kokeilla paperin tekemistä omin käsin paperimassasta. Minun arkkini on edelleen tallella käyttöä odottamassa. Olisikohan joulukorttiainesta. Paperiperkele -näyttely oli läpileikkaus paperiteollisuuslegendan G.A.Serlachiuksen elämästä ja liiketoimista luonnolisen kokoisten massapatsasten avulla. Lopuksi joimme tietysti kahvit ja onnittelimme itseämme ja toisiamme mukanaolosta ja olimme pahoillamme kaikesta siitä, mitä poissaolijat jäivät paitsi. Kiitokset järjestelyistä ennenkaikkea Ollille.

Tapahtumasta on runsaasti kuvia nettisivuillamme www.lhperinne.net. Parhaiten niitä kehtaa katsoa, kun on maksanut jäsenmaksumme tältä vuodelta.  Tilinumero on FI1157111320101337.

Ensi vuonna onkin sitten kulunut kymmenen vuotta lääninhallitusten lakkauttamisesta. Perinneyhdistyksen hallitus valmistelee asiaa sen muistamiseksi. Perästä kuuluu varmasti vielä ennen joulua. Hyvää syksyn jatkoa toivottaa:

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 5                                                              7.8.2019

 Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää loppukesää kaikille. Jäsentapaaminen Mäntässä on varmistunut ja se pidetään yksipäiväisenä keskiviikkona 21.8.2019 alkaen klo 10  osoitteessa Joenniementie 47, 35800 Mänttä.

Tällä hetkellä ilmoittautuneita on 13. Mukaan mahtuu vieläkin.  Siis, jos museopäivä  ja tuttujen tapaaminen Mäntässä kiinnostaa, ilmoittakaa minulle tämän viikon aikana.

Päivän kokonaishinta ilman viiniä on 55,50 euroa oheisen ohjelman mukaisesti.

Tämän jälkeen on tiedossa osallistujien lukumäärä ja laskun lähetän mukaantulijoille 12.8 sähköpostilla. Tilinumero on FI1157111320101337, viestikenttään Mänttä.

Tervetuloa kulttuuritapaamiseen Mäntässä. Pidetään läänin hallinnon perinteen lippua korkealla.

 

Aurinkoisin kesäaamuterveisin  Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

 

 

 

TARJOUS 05.08.2019 Mänttä

Kiitämme yhteydenotosta ja tarjoamme ryhmällenne seuraavaa ohjelmaa Serlachiusmuseoilla:

Ryhmä: Lääninhallinnon perinneyhdistys

Ryhmän koko: 15 henkeä

Vierailupäivä: ke 21.08.2019

Yhteyshenkilö: Olli Sauri, 040 451 4669, olli.sauri@gmail.com

Laskutustiedot: pyydetään toimittamaan / maksu paikan päällä

OHJELMA keskiviikkona 21.8.2019

Serlachius-museo Gösta, Joenniementie 47, 35800 Mänttä

klo 10.00 Tervetuloa Serlachius-museoihin!

klo 10.00 Aamukahvit Göstassa

Nautimme idyllisessä Autereen tuvassa tai Göstan ravintolassa kahvit

suolaisen kahvileivän kera.

Huomioimme 3 päivää ennen vierailua ilmoitetut erityisruokavaliot.

klo 10.30 Göstan opastettu kierros

Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan näyttelyihin kartanossa ja

paviljongissa. Kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon

elämästä. Kesto noin tunnin.

klo 11.30 Omatoiminen kierros Göstassa

Tutustumme Göstan näyttelyihin, puistoon ja museokauppaan omatoimisesti.

klo 12.15 Lounas Göstan ravintolassa

Ravintola Göstan lounas on maukas ja rentouttava hetki upeassa

puistomaisemassa. Pöytiin tarjoiltu lounas on aina valmistettu päiväntuoreista

raaka-aineista. Aterian yhteydessä tarjoilemme juureen leivottua talonleipää ja

voita. Ateria sisältää myös kupillisen kahvia.

Huomioimme 3 päivää ennen vierailua ilmoitetut erityisruokavaliot.

Paviljonki-lounas 17,50 € / hlö

Päivittäin vaihtuva sesongin lounaskokonaisuus, joka koostuu pääruuasta,

raikkaasta vihersalaatista sekä jälkiruoasta.

Viinisuositukset: Lasillinen talon puna- tai valkoviiniä 7,50 € / 12 cl

klo 13.30 Siirtyminen Serlachius-museo Gustafiin, R. Erik Serlachiuksen katu 2, 35800

Mänttä

klo 13.45 Elokuva Serlachiuksen tarina

Lyhytelokuva Serlachiuksen tarina kertoo Serlachiusten, paperiyhtiön ja

Mäntän historiasta pilke silmäkulmassa. Kesto noin puoli tuntia.

klo 14.15 Yhtiölle töihin! -draamaopastus

Eletään vuotta 1951. Ryhmänne on joukko paperiyhtiölle töihin pyrkiviä uusia

työntekijöitä. Yhtiön tomera sihteeri perehdyttää joukon talon tavoille ja kertoo

samalla pääkonttorin ja yhtiön elämästä. Kierroksella tutustutaan museon

näyttelyihin ja valmistetaan lopuksi paperia omin käsin. Kesto noin tunnin.

klo 15.15 Paperiperkele -näyttely

Tutustumme suomalaisen paperiteollisuuslegendan G. A. Serlachiuksen

elämään ja liiketoimiin vahvasti dramatisoidussa näyttelyssä. Näyttelyreitti

kuljetaan läpi omatoimisesti, äänitarinoiden siivittämänä. Kesto noin puoli

tuntia.

klo 15.45 Iltapäiväkahvit Gustafissa

Nautimme kahvin kanssa vuodenaikaleivoksen.

HINNAT Sisäänpääsy ja opastus (sis. molemmat museot)

16,00 € / hlö, kun ryhmän koko vähintään 15 henkilöä

21,00 € / hlö, kun ryhmässä 5-14 henkilöä

Matkanjohtaja ja kuljettaja ovat näyttelyissämme vapaakävijöitä. Heitä ei

lasketa mukaan ryhmän kokoon. 3 päivää ennen vierailua ilmoitettu

henkilömäärä on laskutuksen peruste.

Ravintola Göstan palvelut

Aamukahvit suolaisen kahvileivän kera 8,50 € / hlö

Paviljonkilounas 17,50 € / hlö (normaalisti minimiryhmä 20 henkilöä, mutta

teidän kohdalla ok, vaikka ryhmän koko jää pienemmäksi)

Iltapäiväkahvit vuodenaikaleivoksen kera 8,50 € / hlö

Talon puna- tai valkoviini 7,50 € / hlö

Tarjous on voimassa 9.8.2019 saakka. Ilmoitattehan mahdollisimman pian ohjelmaan

tulevista muutoksista.

Toivottavasti näistä aineksista rakentuu teille ikimuistoinen vierailu!

Ystävällisin terveisin,

Marketta Linkoneva

Myyntipalvelu,

Serlachius-museot

myynti@serlachius.fi

p. 040 166 3480

käyntiosoite: Joenniementie 47, 35800 Mänttä

 

Jäsenkirje 4                                             4.7.2019

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää juhannuksen jälkeistä keskikesää kaikille perinneyhdistyksen jäsenille.

Hallitus on järjestäytynyt ja varapuheenjohtajana jatkaa Olli Sauri ja siteeri/rahastonhoitajana Arja Saarenpää. hallitusten 19.4 ja 5.6 pöytäkirjat löytyvät sivuiltamme www.lhperinne.net.

Hallitus pohti toimintasuunnitelman mukaista Krakovanmatkan järjestämistä. Tulimme siihen tulokseen, ettei onnistu. Perusteena se, että halpalennon saaminen edellyttää ainakin kahden tai kolmen yön olemista Krakovassa. Samoin osoittautui, että ryhmämatkan järjestäminen halpalennolla on ongelmallista, eikä edes kovin edullista. Pitkän keskustelun ja pohdinnan jälkeen päädyimme etsimään halvempaa kahden päivän kotimaista kulttuurikohdetta ja päädyimme Mänttään.

Niinpä jäsentapaaminen toteutetaan Mäntän museokeskuksessa tiistai-keskiviikko 20-21.8.2019 liitteenä olevat ohjelman mukaisena. Siinä on ehdotus sekä kaksi- että yksipäiväisestä ohjelmasta hintoineen. Hallitus päätti, että matka toteutetaan kaksipäiväisenä, jotta myös yhdessäoloaikaa jää, joten tuloaika Mänttään on tiistaina klo 13 ja tapaaminen päättyy keskiviikkona lounaaseen klo 12.30.

Hinta tulee haarukoitumaan 190-200 euroon ryhmän koosta riippuen. Paketti sisältää pääsymaksut, opastuksen, kaksi lounasta, illallisen ja yöpymisen Mäntässä.

Nyt pyydän halukkaita ilmoittautumaan minulle pekka.paatero@redcross.fi. Tämän pitää tapahtua viimeistään keskiviikkona 31.7.2019.

Tämän jälkeen on tiedossa osallistujien lukumäärä ja siten lopullinen paketin hinta.

Laskun lähetän mukaantulijoille heti elokuun alussa sähköpostilla.

Tervetuloa kulttuuritapaamiseen Mäntässä. Pidetään läänin hallinnon perinteen lippua korkealla.

PS. Muistattehan jäsenmaksun 20 euroa.  Tilinumero on FI1157111320101337.

Kesäterveisin Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

LIITE

                                                                                                                                                 VERSIO 1.0 (15.06.2019)

 

LÄÄNINHALLINNON PERINNEYHDISTYKSEN JÄSENTAPAAMINEN MÄNTÄSSÄ 20. -  21.08.2019

Osallistujista kukin hoitaa matkansa Mänttään omin neuvoin, koska lähtijöitä on mitä ilmeisimmin monesta eri paikasta. Osallistujien yhteistyö matkojen yhdistämiseksi on toivottavaa. Tampereelta lähtee Serlachius–museoille Serlachius-bussi museoiden aukiolopäivinä Tampereen linja-autoasemalta klo 10:50 ja rautatieasemalta 11:05. Matkalipun hinta on hieman normaalia edullisempi. Edestakainen matka 25,00 €.

 

Ohjelma tiistaina  20.08.2019

Klo 13:00           Tervetuloa Serlachius-museoihin!

Klo 13:00           Lounas Göstan ravintolassa (sisältyy pakettiin)

                             Ravintola Göstan lounas on maukas ja rentouttava hetki upeassa puistomaisemassa. Pöytiin                              tarjoiltu lounas on aina valmistettu päiväntuoreista seudun raaka-aineista. Tarjolla on    Paviljonki-lounas 17,50 € per henkilö ja lasillinen talon puna- tai valkoviiniä 7,50 €/12 cl.

Klo 14:15           Göstan opastettu kierros (sisältyy pakettiin)

                             Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa.                              Kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä. Kesto noin tunnin.

Klo 15:15           Omatoiminen kierros Göstassa

                             Tutustumme Göstan näyttelyihin, puistoon ja museokauppaan omatoimisesti.

Klo 16:00           Siirtyminen majoitukseen Mäntän Klubille/Honkahoviin/Rapukartanoon. Majoituspaikan                              määrää osallistujien lukumäärä (yöpyminen sisältyy pakettiin).

                            

Klo 18:00           Yhteinen illallinen Mäntän Klubilla/Honkahovissa/Rapukartanossa. Illallispaikka määräytyy                              majoituspaikan mukaan (illallinen sisältyy pakettiin).

 

Ohjelma keskiviikkona 21.08.2019

 

Klo 08:00           Aamiainen hotellissa. Siirtyminen Serlachius-museo Gustafiin Mäntän keskustassa (R.Erik                              Serlachiuksen katu 2).

Klo 10:00           Tervetuloa Serlachius-museoihin!

Klo 10:00           Elokuva Serlachiuksen tarina (sisältyy pakettiin)

                             Lyhytelokuva Serlachiuksen tarina kertoo Serlachiusten, paperiyhtiön ja Mäntän historiasta                              pilke silmäkulmassa. Kesto noin puoli tuntia.

Klo 10:30           Yhtiölle töihin! –draamaopastus (sisältyy pakettiin)

                             Eletään vuotta 1951. Ryhmänne on joukko paperiyhtiölle töihin pyrkiviä uusia työntekijöitä.                              Yhtiön tomera sihteeri perehdyttää joukon talon tavoille ja kertoo samalla pääkonttorin ja                              yhtiön elämästä. Kierroksella tutustutaan museon näyttelyihin ja valmistetaan lopuksi    paperia omin käsin. Kesto noin tunnin.

Klo 11:30           Paperiperkele –näyttely (sisältyy pakettiin)

                             Tutustumme suomalaisen paperiteollisuuslegendan G.A. Serlachiuksen elämään ja          liiketoimiin vahvasti dramatisoidussa näyttelyssä. Näyttelyreitti kuljetaan läpi omatoimisesti,             äänitarinoiden siivittämänä. Kesto noin puoli tuntia.

Klo 12:30           Lähtölounas Honkahovissa (sisältyy pakettiin)

 

Osanottajilla on mahdollisuus käydä omatoimisesti esimerkiksi Mäntän kuvataideviikkojen Pekilon näyttelyssä. Kohde ei kuulu pakettiin.

                            

 

 

                            

                            

 

 

 

 

LÄÄNINHALLINNON PERINNEYHDISTYKSEN JÄSENTAPAAMINEN MÄNTÄSSÄ 20. TAI  21.08.2019, YHDEN PÄIVÄN VERSIO

Ohjelma

Klo 10:00           Tervetuloa Serlachius-museoihin! Tulokahvit

Klo 10:00           Göstan opastettu kierros

                             Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa.                              Kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä. Kesto noin tunnin.

Klo 11:00           Omatoiminen kierros Göstassa

                             Tutustumme Göstan näyttelyihin, puistoon ja museokauppaan omatoimisesti.

Klo 12:15           Lounas Göstan ravintolassa

                             Ravintola Göstan lounas on maukas ja rentouttava hetki upeassa puistomaisemassa. Pöytiin                              tarjoiltu lounas on aina valmistettu päiväntuoreista seudun raaka-aineista. Tarjolla on    Paviljonki-lounas 17,50 € per henkilö ja lasillinen talon puna- tai valkoviiniä 7,50 €/12 cl.

Klo 13:15           Siirtyminen Serlachius-museo Gustafiin Mäntän keskustassa (R.Erik Serlachiuksen katu 2).

Klo 13:45           Elokuva Serlachiuksen tarina

                             Lyhytelokuva Serlachiuksen tarina kertoo Serlachiusten, paperiyhtiön ja Mäntän historiasta                              pilke silmäkulmassa. Kesto noin puoli tuntia.

Klo 14:15           Yhtiölle töihin! –draamaopastus

                             Eletään vuotta 1951. Ryhmänne on joukko paperiyhtiölle töihin pyrkiviä uusia työntekijöitä.                              Yhtiön tomera sihteeri perehdyttää joukon talon tavoille ja kertoo samalla pääkonttorin ja                              yhtiön elämästä. Kierroksella tutustutaan museon näyttelyihin ja valmistetaan lopuksi   paperia omin käsin. Kesto noin tunnin.

Klo 15:15           Paperiperkele –näyttely

                             Tutustumme suomalaisen paperiteollisuuslegendan G.A. Serlachiuksen elämään ja          liiketoimiin vahvasti dramatisoidussa näyttelyssä. Näyttelyreitti kuljetaan läpi omatoimisesti,             äänitarinoiden siivittämänä. Kesto noin puoli tuntia.

Klo 15:45           Lähtökahvit museolla

 

Osanottajilla on mahdollisuus käydä omatoimisesti esimerkiksi Mäntän kuvataideviikkojen Pekilon näyttelyssä. Kohde ei kuulu pakettiin.

 

VERSIO 1.0  (15.06.2019)

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen elokuun 2019 Mäntän  

jäsentapaamisen pakettihinnat ja sisältö

Kahden päivän paketti

Min.

Max.

Lounas Göstan ravintolassa

 - Paviljonki-lounas

17,50

17,50

 - viini

7,50

7,50

Opastukset Gösta ja Gustaf

16,00

21,00

Illallinen, pl. Juomat

49,50

59,50

Majoitus ja aamiainen

69,00

99,00

Lähtölounas Honkahovissa

11,50

11,50

KOKO PAKETTI

171,00

216,00

Matkat eivät kuulu pakettiin!

Yhden päivän paketti

Tulokahvit

10,00

10,00

Opastukset Gösta ja Gustaf

16,00

21,00

Lounas Göstan ravintolassa

 - Paviljonki-lounas

17,50

17,50

 - viini

7,50

7,50

Lähtökahvit

10,00

10,00

KOKO PAKETTI

61,00

66,00

Matkat eivät kuulu pakettiin!

 

 

Jäsenkirje 3                                                                  27.4.2019

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää kesän odotusta. Vappua lähestytään kesäisissä ja lämpimissä säissä. 

Perinneyhdistys piti vuosikokouksensa 28.3.2019 Tampereella komean ja korkean hotelli Tornin tiloissa. Kokouksen aluksi piti Tampereen pormestari Lauri Lyly hienon esityksen Tampereen kaupungin nykytilasta ja tulevaisuudesta. Tampereella menee ainakin Turusta katsoen kadehdittavan kovaa. Esitys löytyy nettisivuiltamme.

Kokous valitsi puheenjohtajaksi edelleen allekirjoittaneen. Erovuoroisten tilalle valittiin uudelleen Kirsti Riihelä sekä uusina Erik Häggman ja Matti Kangasoja, Muut hallituksen jäsenet ovat  Irja Haljoki, Kalevi Juntunen, Risto Kapari, Leena Kirmanen, Pauli Rautama, ja Olli Sauri. Pöytäkirja ja muuta kokousaineistoa on nettisivuillamme www.lhperinne.net.

19.4.2019 pidetyssä hallituksen kokouksessa valittiin edelleen varapuheenjohtajaksi Olli Sauri ja sihteeri/rahastonhoitajaksi Arja Saarenpää. Tämänkin pöytäkirja on nettisivuillamme.

Kokous hyväksyi myös kannanoton hoivapalveluista. Se on tämän kirjeen liitteenä ja tietysti nettisivuillamme.

Jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin edelleen 20 euroa. Pyydän, että maksatte jäsenmaksun kohtuullisen nopeasti, että toiminta voi jatkua.  Tilinumero on FI1157111320101337.

Toimintasuunnitelmassa päätettiin, että yhdistys suunnittelee jäsenmatkaa Puolan Krakovaan syksyllä. Matka tehdään halpalennoilla ja perillä yövytään muutama yö. Retki on avec, joten pitäkää mielessä. Tarkemin pikapuoliin. Näissä merkeissä toivotan aikaista kevättä ja lämmintä vappua.

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

PS. Saaristomerellä on merimetso-ongelma. Kuva mökkimme ikkunasta. Luodon nimi on sopivasti Pahaletto.

Jäsenkirje 2/kokouskutsu                                                                                                   22.3.2019

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 Edellisessä kirjeessä luvattu muistutus.

 

KOKOUSKUTSU

 Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Se pidetään Tampereella Sokos Hotel Tornissa torstaina 28.3.2019 klo 15.

 Kokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Esityslista liitteineen on nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla, osoitteessa: www.lhperinne.net. Se löytyy etusivun yläosasta otsikolla vuosikokous 2019.

 Kokouksen alussa pidetään kokousesitelmä. Esitelmän pitää Tampereen pormestari Lauri Lyly.

 Kevään kynnyksellä toivotan tervetuloa toivottavasti runsain joukoin vuosikokoukseen.

 Perinneyhdistyksen hallituksen puolesta          

 Pekka Paatero, puheenjohtaja

                             

Jäsenkirje 1/kokouskutsu                                                                                 1.3.2019         

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet.

Tässä vaiheessa vuotta alkaa jo pakkasista huolimatta päivä olla jo pitkä ja aurinko lämmittää. Se merkitsee myös sitä, että Lääninhallinnon perinneyhdistyksen vuosikokous lähestyy. Siispä tässä kokouskutsu.

KOKOUSKUTSU

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Se pidetään Tampereella Sokos Hotel Tornissa torstaina 28.3.2019 klo 15.

Kokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Esityslista liitteineen on nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla, osoitteessa: www.lhperinne.net.

Kokouksen alussa pidetään kokousesitelmä. Esitelmän pitää Tampereen pormestari Lauri Lyly, aiheenaan Tampereen kaupungin palvelujen ja infran haasteet.

Esityslista liitteineen tullaan lähettämään myös sähköpostissa seuraavan jäsenkirjeen liitteenä.

Varatkaapa aikaa ja tulkaa kokoukseen kuulemaan mielenkiintoisia asioita ja tapaamaan tuttuja.

Siis tervetuloa toivottavasti runsain joukoin vuosikokoukseen.

 

Perinneyhdistyksen hallituksen puolesta                                                                                        Pekka Paatero puheenjohtaja

Jäsenkirje 6                                                                  14.11.2018

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Syksy on pitkällä ja ainakin etelässä keli on kamalimmillaan.

Kun kävi niin, ettei Tallinnan matkaan löytynyt kuin muutama halukas  ja Suurlähetystökin perui vastaanottamisemme, alkoi minulla olla mitta täynnä. Eikö lääninhallinnon lähes 380 vuoden perinnön säilyttäminen enää kiinnosta vai olemmeko vain niin laiskoja tapaamaan toisiamme ja muistelemaan menneitä? En millään haluaisi uskoa. Joka tapauksessa kutsuin hallituksen koolle Helsingin musiikkitaloon käymään keskustelua, miten tästä eteenpäin. Seitsemän hallituksen kymmenestä jäsenestä oli paikalla, hyvä niin. Kävimme hyvän ja monipuolisen keskustelun, jonka lopputulemana totesimme, että meitä tarvitaan varsinkin nyt, kun sote ja maku ovat edelleen jollei selällään, niin kyljellään kuitenkin ja aikaisintaan vuonna 2021 alkaa jotain oikeasti tapahtua. Kun näin on, jonkun täytyy pitää huolta suomalaisten oikeusturvasta ja siihen tarvitaan valtion aluehallintoa. Lääninhallinnon perinneyhdistys on tällainen esilläpitämisyksikkö.

Siis päätimme, että toimintaa jatketaan ja yritetään tehostaa. Meillä on jo nyt hyvät nettisivut www.lhperinne.net ja kehittäminen jatkuu. Yritämme saada aikaan mm. historiakirjaston, johon kootaan paitsi vanhaa faktaa myös mukavia juttuja  menneistä tapahtumista. Asiaan palataan.

Jäsentilanteesta puhuttiin paljon. Yhdistyksen sähköpostilistalla on 115 nimeä, joista vain runsaat kolmekymmentä on muistanut maksaa jäsenmaksun. Hallitus päätti kannustaa unohtuneen kaksikymppisen maksamiseen vielä tämän vuoden puolella. Halpa, mutta tärkeä joululahja yhdistykselle. Tilinumero on FI1157111320101337. Ja siis 20 euroa.

Ensi vuonna alamme sitten poistaa kolme vuotta maksamattomia. Ethän halua kuulua tähän joukkoon. Uusien jäsenten hankintaa yritetään tehostaa kokoamalla juuri eläkkeelle jääneitä aluehallinnon ammattiryhmistä tuttuja joukkoja tapaamaan toisiaan ja liittymään jäseneksi. Heitä pyritään etsimään myös ammattijärjestöjen kautta. Paljon on myös jo eläkkelle jääneitä, joiden uusia sähköpostiosoitteita emme tiedä. Teidän apuanne tullaan pyytämään heidän löytämisekseen.

Varsinainen toimintasuunnitelma valmistellaan vuosikokoukselle, joka päätetiin pitää Tampereella hotelli Tornissa. Kokous pidetään torstaina 28.3.2019 alken klo 15. Laittakaa jo kalenteriin. Kokoukseen hankimme taas myös korkeatasoisen esitelmöitsijän.

Näissä merkeissä toivotan hyvää joulun odotusta. Palataan pian asiaan.

Hallituksen puolesta Pekka Paatero, puheenjohtaja.  

                         

Jäsenkirje 5                                                              21.8.2018

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Muistutan, että yhdistys järjestää jäsenmatkan Tallinnaan 21-22.9.2018. Matka tehdään juhlistaaksemme sata vuotta täyttävää veljeskansaamme. Lähtöön on aikaa kuukausi, mutta ilmoittautuneita on vasta muutama. Tulkaa mukaan ja ilmoittautukaa Arja Saarenpäälle: arja.saarenpaa@avi.fi.

Matka tehdään osittain omatoimintamatkana seuraavasti:

Meno Tallinnaan tehdään siten, että kukin hankkii laivalipun itse. Minä lähden vaimoni kanssa 21.9.2018 klo 10.30 Helsingin Länsi-satamasta lähtevällä Tallink Megastarilla. Se on Tallinnassa klo 12.30.

Matkan johtokeskuksen perustan Viru-hotelliin, jossa me asumme. Kukin hankkii majoituksensa itse haluamastaan hotellista.

Kokoonnumme kaikki Viru-hotellissa perjantaina klo 13.30, josta siirrymme Suomen suurlähetystöön, osoite: Kohtu 4. Siellä tapaamme klo 14.30 mahdollisesti uuden suurlähettilään. Joka tapauksessa saamme katsauksen lähetystön toimintaan ja olen toivonut selvitystä Viron aluehallinnosta.

Illalla oli tarkoitus mennä Estoniateatteriin, jossa on klo 19 Puccinin oopperan Lännen tyttö ensi-ilta. Nyt esitys on loppuun myyty, mutta mahdollisia peruutuslippuja voi tiedustella puhelimitse +372 6831201 tai sähköpostitse: estonia@opera.ee tai netistä www.opera.ee/kalenteri.

Seuraavana päivänä kokoonnumme yhteiselle lounaalle ravintola Talukörtsiin klo 12 osoitteessa Viru 18 lähellä Viru-hotellia.

Paluumatkalle lähdetään esimerkiksi Tallink Starilla 22.9 klo 16.30,  joka on Helsingissä klo 18.30.

Jos on halukkuutta pidempään Tallinnan vierailuun, se on tällaisilla järjestelyillä täysin mahdollista.

Siis kukin huolehtii itsestään muilta osin paitsi suurlähetystöön toivon kaikkien tulevan samoin kuin lauantain lounaallekin.

Tervetuloa mukaan yhteistapaamiseen.

 

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja                       

    

Jäsenkirje 4                                                                                            21.6.2018

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Juhannusta odotellessa matkatiedote. Hyväksytyn toimintasuunnitelman mukaisesti yhdistys järjestää jäsenmatkan Tallinnaan 21-22.9.2018. Matka tehdään juhlistaaksemme sata vuotta täyttävää veljeskansaamme.

Matka tehdään osittain omatoimintamatkana seuraavasti:

Meno Tallinnaan tehdään siten, että kukin hankkii laivalipun itse. Minä lähden vaimoni kanssa 21.9.2018 klo 10.30 Helsingin Länsi-satamasta lähtevällä Tallink Megastarilla. Se on Tallinnassa klo 12.30.

Matkan johtokeskuksen perustan Viru-hotelliin, jossa me asumme. Kukin hankkii majoituksensa itse haluamastaan hotellista.

Kokoonnumme kaikki Viru-hotellissa perjantaina klo 13.30, josta siirrymme Suomen suurlähetystöön, osoite: Kohtu 4. Siellä tapaamme klo 14.30 mahdollisesti uuden suurlähettilään. Joka tapauksessa saamme katsauksen lähetystön toimintaan ja olen toivonut selvitystä Viron aluehallinnosta.

Illalla on mahdollisuus mennä Estoniateatteriin, jossa on klo 19 Puccinin oopperan Lännen tyttö ensi-ilta. Kukin hankkii lippunsa itse. Lipun saa puhelimitse +372 6831201 tai sähköpostitse: estonia@opera.ee tai netistä www.opera.ee/kalenteri. Toivon seuraksemme runsasta joukkoa.

Seuraavana päivänä kokoonnumme yhteiselle lounaalle ravintola Talukörtsiin klo 12 osoitteessa Viru 18 lähellä viru-hotellia.

Paluumatkalle minä lähden Tallink Starilla 22.9 klo 16.30,  joka on Helsingissä klo 18.30.

Jos on halukkuutta pidempään Tallinnanvierailuun, se on tällaisilla järjestelyillä täysin mahdollista.

Siis kukin huolehtii itsestään muilta osin paitsi suurlähetystöön toivon kaikkien tulevan samoinkuin lauauntain lounaallekin.

Osallistumisilmoitus tehdään osoitteeseen arja.saarenpaa@avi.fi 15.8.2018 mennessä.

Runsasta osanottoa toivoen hauskaa juhannusta

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja                       

                                                                                                                                                              

 

 

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen Viro 100-vuotta  jäsenmatka

Aika 21-22.9-2018                                                                                   

 

Ohjelmaehdotus nro 3

Kukin osanottaja järjestää itsensä Helsingin Länsi-satamaan perjantaina 21.9 ja hankkii laivalippunsa.

 

klo 09.45              Tapaaminen  Länsi-satamassa

klo 10.30              Laiva Tallink Megastar lähtee

klo 10.30-12.30 Laivalla vapaata ohjelmaa ja tarvittava tankkaus, jolla pärjätään pitkälle iltapäivään.

klo 12.30              Laiva saapuu Tallinnaan, josta kukin järjestää itsensä hotelleihin.

klo 13.30              Tapaaminen Viru-hotellissa, josta siirrymme suurlähetystöön

klo 14.30               Vierailu suurlähetystössä. Suomen   suurlähetystön  osoite on Kohtu 4, Tallinna.    Tutustuminen mm. Viron valtionhallintoon/aluehallintoon

klo 16.30-18.00 vapaata aikaa ja mahdollista tankkausta iltaa varten

klo 19.00-             Halukkaille kulttuuriohjelmaa Estonia-teatterissa. Puccinin oppera Lännen tyttö. Liput hankittava itse.

 

Lauantaina klo 09.00-12.00 Vapaata shoppausta ym.

klo 12.00-14.00 Yhteinen lounas  ravintola Talukörts, osoite Viru 18.

klo 16.00             Siirtyminen satamaan

klo 16.30             Laiva Tallink Star lähtee

klo 18.30             Saapuminen Helsinkiin

                               Hyvää kotimatkaa                   

 

 

Jäsenkirje 3                                                                      21.3.2018

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää koleista keleistä huolimatta kesän odotusta. Kevätpäivän seisaus on ohi ja päivä pitenee kovaa vauhtia.

Perinneyhdistys on pitänyt vuosikokouksensa 16.3.2017 Helsingin Pasilassa Etelä- Suomen Aluehallintoviraston tiloissa.

Kokouksen aluksi piti muutosjohtaja Kari Hakari VM:stä selventävän esityksen, missä mennään maakunta- ja soteuudistuksessa.

Kokous valitsi puheenjohtajaksi edelleen allekirjoittaneen. Erovuoroisten tilalle valittiin uudelleen Irja Haljoki, Risto Kapari ja Leena Kirmanen. Muut hallituksen jäsenet ovat Riitta Heuru, Tuire Jankko, Kalevi Jantunen, Pauli Rautama, Kirsti Riihelä ja Olli Sauri. Hallitus valitsee varapuheenjohtajan keskuudestaan. Pöytäkirja ja muuta kokousaineistoa on nettisivuillamme.

Kokous hyväksyi myös kannanoton sote- ja maakuntauudistuksesta. Se on tämän kirjeen liitteenä ja tietysti nettisivuillamme.

Jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin 20 euroa. Pyydän, että maksatte jäsenmaksun kohtuullisen nopeasti, että toiminta voi jatkua. Tilinumero on FI1157111320101337.

Toimintasuunnitelmassa päätettiin, että yhdistys juhlistaa Viro 100 v tekemällä jäsenmatkan Tallinnaan syyskuun alkupuolella. Ohjelmassa on iltakulttuuria ja seuraavana aamuna vierailu suomen suurlähetystössä teemana Viron valtion aluehallinto ym. Retki on avec, joten pitäkää mielessä. Tarkemmin pikapuoliin.

Näissä merkeissä kevättä, tai ainakin vappua odotellen toivotan hyvää jatkoa.

 

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 2/2018                                                                 13.3.2018

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 Muistutus kokouskutsusta vuosikokoukseen.

KOKOUSKUTSU

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Se pidetään Etelä-Suomen Aluehallintoviraston Helsingin toimipisteessä Ratapihantie 9 Helsingin Pasilassa. Kokoushuone on Video 1.

Kokousaika on perjantai 16.3.2018 klo 14.00. Kokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Esityslista liitteineen on liitteenä (alasivulla Vuosikokous 2018).

Kokouksen alussa pitää kokousesitelmän muutosjohtaja Kari Hakari VM:stä aiheenaan maakuntauudistus ja Sote. 

Siis tervetuloa toivottavasti runsain joukoin vuosikokoukseen.

 

Perinneyhdistyksen hallituksen puolesta                             Pekka Paatero puheenjohtaja

 

Jäsenkirje 1                                                                                                               2.3.2018

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet.

Tässä vaiheessa vuotta alkaa jo pakkasista huolimatta päivä olla jo pitkä ja aurinko lämmittää. Se merkitsee myös sitä, että Lääninhallinnon perinneyhdistyksen vuosikokous lähestyy. Siispä tässä kokouskutsu.

KOKOUSKUTSU

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet kutsutaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Se pidetään Etelä-Suomen Aluehallintoviraston Helsingin toimipisteessä Ratapihantie 9 Helsingin Pasilassa. Kokoushuone on Video 1.

Kokousaika on perjantai 16.3.2018 klo 14.00. Kokouksessa käsitellään vuosikokouksen sääntömääräiset asiat. Esityslista liitteineen on nähtävissä yhdistyksen nettisivuilla, osoitteessa: www.lhperinne.net.

Kokouksen alussa pitää kokousesitelmän muutosjohtaja Kari Hakari VM:stä aiheenaan maakuntauudistus ja Sote.

Esityslista liitteineen tullaan lähettämään myös sähköpostissa ennen kokousta.

Varatkaapa aikaa ja tulkaa kokoukseen kuulemaan mielenkiintoisia asioita ja tapaamaan tuttuja. Jo etukäteistietona se, että jos vuosikokous hyväksyy toimintasuunnitelman, järjestetään syyskuun alkupuolella jäsenmatka juhlistamaan 100-vuotista veljeskansaamme Viroa. Matkalla vieraillaan mm. Suomen Viron suurlähetystössä ja tutustutaan Viron aluehallintoon.

Siis tervetuloa toivottavasti runsain joukoin vuosikokoukseen.

Perinneyhdistyksen hallituksen puolesta 

 

Pekka Paatero, puheenjohtaja

 

Jäsenkirje 7                                                                 21.12.2017

  

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet.

 Talvipäivän seisauksena eli vuoden pimeimpänä päivänä toivotan hyvää joulun odotusta.

Lääninhallituksen perinneyhdistyksen toimintavuosi on lopuillaan. Mennyt vuosi on ollut aika rauhallinen. Sääntömääräinen vuosikokous on pidetty keväällä ja jäsentapaaminen järjestettiin Tall Ships Race- tapahtuman yhteydessä kesällä. Hallitus on kokoontunut fyysisesti 2 kertaa ja sähköpostilla loput. Jäsenkirjeitä on lähetetty 7. Puheenjohtaja on kirjoittanut kannanoton maakuntasoteen. Se on luettavissa  sivuiltamme osoitteessa: www.lhperinne.net. Linkki etusivulla.

 Nyt olemme rauhoittumassa jouluun ja sitten vaihtamassa vuotta ja sen jälkeen palaamme asiaan mm. Soten ja maakuntahankkeen osalta, sillä olen edelleen sitä mieltä, että valtio tarvitsee alueellisen toimijan ja maakunta se ei kaikilta osin voi olla. Palaamme asiaan.

Perinneyhdistyksen hallituksen puolesta toivotan oikein hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta 2018 mökkisaarestamme otetulla kuvalla.

 Pekka Paatero puheenjohtaja

                                                                                                                                               

Jäsenkirje 6                                                                               03.08.2017

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää loppukesää.

Jäsentapaaminen Tall Ships Races-tapahtuman yhteydessä toteutettiin lauantaina 22.7.2017.  Aloitimme kuulumisten vaihdolla ja ruokailulla Panimoravintola Koulussa. Joukko oli suppea, vain yhdeksän henkeä saapui paikalle. Seurueen yhdentuumaisuutta osoitti, että kaikki söivät koulun kuulun burgerin. Olisi varmaan maistunut sullekin. Sinnikkäälle joukolle oli minusta kohtuullista, että yhdistys maksoi ruokailun. Puheenjohtajan ottama kuva ohessa.

Syönnin jälkeen joukko hajaantui Aurajoen rantaan laivoja katselemaan. Pari kuvaa ohessa. Sinnikkäimmät taapersivat itsensä puhki neljä tuntia, eli kahdeksan kilometriä. Onneksi sää suosi ja oli lämmintä.

Tapahtuma oli mieleenpainuva ja meidän lisäksemme laivoihin tutustui 540 000 muuta turistia.

Syksyllä yhdistyksen hallitus kokoontuu pohtimaan, mitä seuraavaksi tehdään. Lukekaa postinne.

Hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä toivottaen, Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

PS. Ja sitten vielä ne jäsenmaksut. Tilinumero on FI1157111320101337.                                                       

Jäsenkirje 5                                                                                             30.6.2017

 Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää vihdoin alkanutta kesää.

Jäsentapaaminen Tall Ships Race- tapahtuman aikaan Turussa lauantaina 22.7.2017.

Ohjelma on seuraava: Kokoonnumme starttilounaalle Panimoravintola Kouluun klo 12. Sen jälkeen siirrymme pari kilometriä sataman suuntaan merimuseo Forum Marinan suuntaan. Opastettu kierros ei monen tapahtuman takia onnistu, mutta tutustuminen onnistuu omatoimisestikin. Museokierroksen jälkeen on aikaa laivoihin tutustumiseen.

Suunniteltuun iltatapaamiseen ei oteta ravintola Vaakahuoneeseen pöytävarauksia  sinä iltana, mutta kokoonnumme sen eteen klo 18 ja tarkastamme tilanteen. Kyllä jotain keksitään.

Annan tarkemmat ohjeet ilmoittautuneille myöhemmin.

Kaikki tilaisuudet ovat omakustanteisiä.

Tulkaa runsain joukoin mukaan. Nähtävää on paljon ja niin on ihmisiäkin.

Jäsentapaaminen on luonnollisesti avec-tapahtuma ja ohjelman selvittyä voidaan ilmoittautumisaikaa jatkaa siten, että takaraja on 12.7.

Ilmoittautumiset joko arja.saarenpaa@avi.fi, tai pekka.paatero@redcross.fi.

Ja sitten vielä ne jäsenmaksut. Tilinumero on FI1157111320101337.

 

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

 

Jäsenkirje 4                                                                                          15.6.2017

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää vihdoin alkanutta kesää. Perinneyhdistys piti sähköpostikokouksen 7.6.2017 ja valitsi edelleen varapuheenjohtajaksi Olli Saurin ja sihteeri/rahastonhoitajaksi uudelleen Arja Saarenpään.

Kokous päätti jäsentapaamisesta Tall Ships Race- tapahtuman aikaan Turussa lauantaina 22.7.2017.

Tapahtuman alustavaksi ohjelmaksi päätettiin:

-          Tulolounas Panimoravintola Koulu klo 12

-          Laivoihin tutustumista klo 14-17

-          Opastettu kierros merimuseo Forum Marinumissa klo 17-18

-          Illanistujaiset Rantaravintola Vaakahuoneella klo 19

 

Ohjelma saattaa tarkentua aikataulujen osalta, mutta klo 12 aloitetaan joka tapauksessa. Ohjelmassa mainitut tulolounas, opastettu kierros ja illanistujaiset Vaakahuoneella ovat omakustanteisia.

Ilmoittautumiset joko arja.saarenpaa@avi.fi tai pekka.paatero@redcross.fi tämän kuun aikana. Tulkaa joukolla mukaan. Nähtävää on paljon.

Jäsenmaksuja on vielä maksamatta. Hoidattehan pian. Tilinumero on FI1157111320101337.

Näissä merkeissä juhannusta odotellen.

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 3                                                                   25.4.2017

 Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 Hyvää koleista keleistä huolimatta kesän odotusta. Perinneyhdistys on pitänyt vuosikokouksensa 28.3.2017 Helsingissä Onnettomuustutkimuskeskuksessa Helsingissä. Kiitokset johtaja Veli-Pekka Nurmelle keskuksen esittelystä, kokoustiloista ja tarjoiluista.

Kokous valitsi puheenjohtajaksi edelleen allekirjoittaneen. Erovuoroisten tilalle valittiin uudelleen Pauli Rautama ja Olli Sauri sekä jatkosta kieltäytyneen Marjatta Aittolahden tilalle Kalevi Juntunen. Muut hallituksen jäsenet ovat Irja Haljoki, Riitta Heuru, Tuire Jankko, Risto Kapari, Leena Kirmanen ja Kirsti Riihelä. Hallitus valitsee varapuheenjohtajan keskuudestaan. Muuta kokousaineistoa on nettisivuillamme www.lhperinne.net.

Jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin edelleen 15 euroa. Pyydän, että maksatte jäsenmaksun kohtuullisen nopeasti, että toiminta voi jatkua. Tilinumero on FI1157111320101337. Tilisiirtolomakekin on liitteenä, jos sellaista kaipaatte.

 Hallitus kokoontuu toukokuussa suunnittelemaan hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa mainittua jäsentapaamista Tall Ships Tall Races –tapahtumassa Turussa 20.-23.7.2017. Pitäkää aika mielessä, kuulette meistä toivottavasti pian.

Näissä merkeissä kevättä, tai ainakin vappua odotellen toivotan hyvää jatkoa.

 

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 2                                                                  16.3.2017

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 Kuten jäsenkirjeessä 1/2017 todettiin 30.1.2017, Lääninhallinnon perinneyhdistyksen vuosikokous pidetään tiistaina 28.3.2017 klo 14 Onnettomuustutkintakeskuksessa Helsingin Pasilassa osoitteessa Ratapihantie 9.

 Vuosikokousesitelmän pitää Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi.

Tämän kokouskutsun liitteenä on kokousaineisto.

Tervetuloa kokoukseen, kuuntelemaan esitelmää ja keskustelemaan toimintasuunnitelmassa mainitusta jäsentapaamisesta Tall Ships Race -tapahtumassa  lauantaina 22.7.2017.

Näissä merkeissä toivotan hyvää, Turun vinkkelistä olemattoman, talven jatkoa ja kevään odotusta. Pidetään yhteyttä ja nähdään kokouksessa.

 Pekka Paatero

Hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 1                                                                                                              30.1.2017

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää jo vauhdissa olevaa vuotta 2017.  Yhdistyksen hallitus piti järjestäytymiskokouksen Turussa 11.1.2017. Kokous pidettiin  Lounais-Suomen Aluehallintoviraston Pirkon kammarissa, siis samassa huoneessa,  jossa yhdistyksen perustamista suunnitteleva kokous kokoontui 19.1.2010 ja samassa tilassa pidettiin myös yhdistyksen perustava kokous 1.3.2010.

Nyt pidetyssä hallituksen kokouksessa valittiin hallituksen varapuheenjohtajaksi edelleen Olli Sauri ja sihteeri-rahastonhoitajaksi myös edelleen Arja Saarenpää.

Päätettiin, että yhdistyksen vuosikokous pidetään tiistaina 28.3.2017 klo 14 Onnettomuustutkintakekuksessa, Helsingin Pasilassa, osoitteessa Ratapihantie 9. Vuosikokousesitelmän pitää Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi.

Virallisempi kokouskutsu tulee maaliskuun puolessavälissä. Sen kutsun liitteenä on koko kokousaineisto. Merkitkää kuitenkin kokousaika kalentereihinne ja tulkaa joukolla mukaan.

Kokoukselle esitettävä toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle sisältää jäsentapaamisen suunnilleen samanlaisella ohjelmalla, kuin kesällä 2010. Ensi kesänä nimittäin tulevat suuret purjelaivat taas Turkuun ja kokoontuvat Aurajokeen Tall Ships Race-tapahtumaan 20-23.7. Kyseiseen aikaan järjestämme yhdistyksen jäsenille tapaamisen ja erilaista ohjelmaa Turussa. Tiedotamme tapahtumasta tarkemmin kevään mittaan, mutta merkitkää kalenteriin, että tapaamme silloin Turussa.

Hallituksen kokouksessa hyväksyttiin myös alueellista hallintoa käsitelevä kannanotto. Se on luettavissa nettisivuiltamme osoitteessa: lhperinne.net. Käykääpä sivuilla.

Näissä merkeissä toivotan hyvää, Turun vinkkelistä olemattoman talven jatkoa ja kevään odotusta. Pidetään yhteyttä ja nähdään kokouksessa.

 

Pekka Paatero

Hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje 9                                                                  8.11.2016

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Yhdistys järjesti jäsenmatkan Helsingistä Tukholmaan 31.10-2.11.2016. Teemana oli yhdistyksen 5-vuotisjuhlamatka sekä tutustuminen Soteen ja aluehallintoon niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Matkalle lähti 14 hengen iloinen ja aktiivinen joukko.

Lähtösatamassa ennen laivan lähtöä kuuntelimme STM:n neuvottelevan virkamiehen Virpi Kölhin mielenkiintoisen esityksen SOTE:n tästä hetkestä. Juna kulkee kohti 18 maakuntaa, 16 järjestämisvastuullista Sote-aluetta, 12 täyden päivystyksen aluetta ja 5 erityisvastuualuetta. Siinä se on: kaksiportainen toimintamalli: valtio ja maakunta, vai miten siinä käy, onhan vielä kunnatkin, vaikka eivät saakaan sosiaali- ja terveyspalveluja tuottaa. Paitsi saavathan, ehkäisevät sote-työt jäävät kuntiin. Siis se kaikkein tärkein, jolla saadaan ihminen pysymään terveenä ja toimintakuntoisena poissa maakuntien sairaanhoidon maksuautomaateista. Vaan mistä löydetään ne houkuttimet ja rahat, joilla kunnat haluavat tämän tärkeän työn tehdä? Näitä mielenkiintoisia juttuja pohdimme laajassa keskustelussa, johon tuli tilaa, kun toinen luennoitsijamme sairastui.

Seuraavana aamuna saimme Tukholmassa laivaan kutsumamme vieraan, sosiaalineuvos Anne Erikssonin Tukholman suurlähetystöstä. Hän kertoi Ruostin aluehallinnon nykytilasta tavoitteista uudistua. Ruotsissa on 21 lääniä ja saman verran maakuntia vastaavia maakäräjiä. Sote on vain terveydehuoltoa, eivätkä ruotsalaiset tunnista ollenkaan käsitettä integraatio.

Läntisessä naapurimaassa on aluehallinnossa pyrkimys aivan eri suuntaan kuin meillä. Heillä on tavoitteena 6-9 läänin malli, joista kuutta pitävät asiantuntijat parhaana. Tuntuuko tutulta, meillähän toimi 13 vuotta viiden läänin malli, joka oli paljon mainettaan parempi. Meillä sen sijaan yritetään aluehallinto hoitaa jopa alle 100 000 asukaan maakunnissa. 

Näinhän se on. Asiantuntemus ja politiikka kulkevat kaukana toisitaan ja eri suuntiin – myös Ruotsissa, sillä muutama päivä sitten 21 lääniä ilmoitti kantanaan, että 21 on hyvä ja kuuteen ei halua kukaan.

Luennon ja jälleen monipuolisen keskustelun jälkeen päästettiin Anne töihin ja matkalaiset maihin, kylmään, sateiseen ja tuuliseen Tuhkolmaan. Näissä oloissa ei siellä kauan viihdytty.  Laivan lähdettyä, kokoonnuimme juhlaillalliselle. Tervehdyspuheessani luin yhdityksemme perustamiseen johtaneen valmisteluryhmän muistion Taivassalon Varttimaan saarelta 2-3.8.2010. Kaikki tässä mökillämme pidetyssä tapaamisessa olivat laivalla mukana. Varttimaan muistion löydät tästä.  Juhlaillallisen päätteeksi varapuheenjohtaja Olli Sauri kiitti puheenjohtajaa jo yli 5-vuotta kestäneestä työstä yhdistyksemme hyväksi sekä onnistuneesta matkan järjestelystä.

Juhlan jälkeen levoton yö 20 m/s vastatuulimyrskyssä Helsinkiin, jossa jälleen näkemisen toivotuksin erkanimme kukin omiin suuntiimme. Kiitos mukana olleille. Hieno matka.

Joulun odotuksin  merkitsen Pekka Paatero, puheenjohtaja

 

Jäsenkirje     8/2016                                                           28.9.2016

 Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Muistutan vielä Lääninhallinnon perinneyhdistyksen 5v.-juhlamatkasta Tukholmaan Ma 31.10. - Ke  2.11.2016. Matkan hinta tulee olemaan n. 115€ kahden hengen ikkunallisessa hytissä. Jos haluaa yhden hengen hytin se on 60@, kahdelta hengeltä hinta samanlaisesta hytistä on 30€,  Kokonaishintaan sisältyy myös seminaaritilan vuokran, meriaamiaiset mennen tullen sekä ala carte illallisen juomineen paluumatkalla.

Lisäksi yhdistys tarjoaa seminaarikahvit ja maljan matkan alkamiseksi. Yksi luennoitsijakin on vaihtunut.

Vielä ei ole kovin paljon lähtijöitä. Katsokaa ohjelma ja luentojen aiheet. Todella mielenkiintoista ja ajankohtaista.

Minun pitää ilmoittaa lähtijöiden lukumäärä, nimet ja syntymäajat sekä matkustatko yhden tai kahden hengen hytissä. Tämä matkavahvistus on tehtävä maanantaina 3.10, joten aikaa ei ole paljon.  Siis nopeasti tieto mukaantulosta osoitteeseen: arja.saarenpaa@avi.fi. Tarkempi laskuerittely tulee myöhemmin.

Runsasta osanottoa toivoen

                                                                 Pekka Paatero

Jäsenkirje  7/2016                                                              23.9.2016

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Edellisessä jäsenkirjeessä kerrottu jäsenmatka toteutuu. Se tehdään Viking linen laivalla. Lähtö maanantaina 31.10 klo 17.30 Helsingistä ja paluu samaan paikkaan 2.10 klo 10.10. Ennen lähtöä  pidetään laivalla seminaari  aluehallinnon kehittämisestä Suomessa ja Ruotsissa.  Esiintyjinä Helsingissä ylijohtaja Minna Karhunen ja ylijohtaja Kirsi Varhila sekä Tukholman rannassa socialråd  Anne Eriksson Suomen suurlähetystöstä. Tarkempi matka-aikataulu ja seminaariohjelma liitteenä. Matkan hinta tulee olemaan n. 115€ kahden hengen ikkunallisessa hytissä,  sisältäen seminaaritilan vuokran, meriaamiaiset mennen tullen sekä ala carte illallisen juomineen paluumatkalla.

Nyt tarvitaan nopeat ilmoittautumiset ensi viikon (viikko 39) aikana. Nimen lisäksi tarvitaan laivayhtiötä varten syntymäaika. Siis nopeasti tieto mukaantulosta osoitteeseen: arja.saarenpaa@avi.fi. Tarkempi laskuerittely tulee myöhemmin.

Runsasta osanottoa toivoen

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja                             Pekka Paatero

 Seminaariohjelman saat esiin klikkaamalla tästä.

Jäsenkirje  6/2016                                                                                   13.9.2016

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 

Syksyn lämmintä alkua toivottaen. Yhdistyksen hallitus on pitänyt kokouksen musiikkitalossa Helsingissä ja valinnut sointiemme sävelet syyskaudeksi. Kokouksen pöytäkirja on liitteenä ja sen löydät myös nettisivuiltamme osoitteesta www.lhperinne.net . Käykää katsomassa.

Yhdistyksemme on täyttänyt viisi vuotta ja suunnittelimme sen kunniaksi jäsenmatkaa Riikaan syksyllä. Monenlaisista vaikeuksista johtuen matka ei toteudu. Sen sijaan hallitus päätti järjestää juhlaristeilyn Helsingistä Tukholmaan ja takaisin 31.10-2.11 siten, että ennen lähtöä satamassa pidämme seminaarin aiheesta aluehallinnon kehittäminen Suomessa ja Ruotsissa. Esitelmöitsijät ovat hakusessa. Tiistaina Tukholmassa pidetään esitys Ruotsin aluehallinnon nykynäkymistä ja mahdollisista kehittämistarpeista. Paluumatkalla vietämme pienimuotoista 5v-juhlaa laivalla. Laittakaa aikavaraus kalentereihinne. Tarkempi aikataulu, ohjelma ja hintatiedot saatte  viikon sisällä. Tervetuloa mukaan, toivottavasti sankoin joukoin. Seminaarin sisältö tulee olemaan ajankohdan huomioiden mielenkiintoinen.

Yhdistyksen sähköpostilistalla on edelleen paljon nimiä, joista osa on unohtanut jäsenmaksunsa. Näin syyskauden alussa on oiva tilaisuus hoitaa asia ja antaa yhdistyksellemme toiminnan jatkamiseen lisätukea. Tilinumero jäsenmaksulle 15€ on FI1157111320101337. Ellette muista, oletteko maksaneet,  arja.saarenpaa@avi.fi kertoo.

Näissä merkeissä toivotan kirkkaita kuutamoita, kauniita sateenkaaria sekä hyvää ja toimeliasta syksyä.     

 

Hallituksen puheenjohtaja                                   Pekka Paatero

Jäsenkirje  5/2016                                                                               16.6.2016

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää alkukesää ja Juhannuksen odotusta kaikille. Yhdistyksen hallitus on pitänyt järjestäytymiskokouksen ja valinnut edelleen yhdistyksen varapuheenjohtajaksi Olli Saurin ja sihteeri/rahastonhoitajaksi Arja Saarenpään. Kokouksen pöytäkirjan löydät nettisivuiltamme osoitteesta www.lhperinne.net Käykää katsomassa.

Yhdistyksemme on täyttänyt viisi vuotta ja suunnittelemme sen kunniaksi jäsenmatkaa Riikaan syksyllä. Toivon, että saisimme kokoon hyvän joukon juhlamatkallemme. Perästä kuuluu pian.

Hyvät jäsenemme.  Valtion aluehallinnossa ja Sotessa tapahtuu kaikenlaista. Saattaapa olla, että vaihteeksi ollaan menossa tahtävien kokoamisessa takaisin kohti entisiä lääninhallituksia. Toiset kylläkin näyttävät puuhaavan maahan uuttaa keskushallitusta hoitamaan alueiden valtion tehtäviä. Yhdistyksemme seuraa tilannetta ja tarvittaessa lausuu viisaita. Jos ja kun näin tapahtuu, saatte postia ja nettiin ilmestyy tekstiä.

Yhdistyksen sähköpostilistalla on paljon nimiä, joista osa on unohtanut jäsenmaksunsa. Näin kesän alussa on oiva tilaisuus hoitaa asia ja antaa yhdityksellemme toiminnan jatkamiseen lisätukea. Tilinumero jäsenmaksulle 15€ on FI1157111320101337. Ellette muista, oletteko maksaneet,  arja.saarenpaa@avi.fi kertoo.

                 

Näissä merkeissä toivotan kirkkaita kuutamoita, hauskaa Jussia ja lämmintä kesää.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja       Pekka Paatero

Jäsenkirje  4/2016                                                                                   7.4.2016

 Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 Huhtikuu on menossa ja aprilleistä on selvitty. Myös yhdistyksen vuosikokous pidettiin heti pääsiäisen jälkeen. Mukavasti oli jäseniä paikalla. Kuvaa kokouksesta ilmestyy nettiin pian. Sieltä on kohta luettavissa myös kokouksen pöytäkirja. Kokous suoritti myös henkilövalintoja. Minut valittiin edelleen jatkamaan puheenjohtajana. Kiitos luottamuksesta. Kolmen erovuoroisen tilalle valittiin Riitta Heuru, Tuire Jankko ja Kirsti Riihelä. Tervetuloa hallitukseen. Kiitokset nyt hallituksesta poisjääneille Esa Ellalalle, Kaarle Hemmingille ja Marketta Korhoselle. Toivottavasti osallistutte kuitenkin yhdistyksen toimintaan edelleen.

 

Kokous päätti pitää jäsenmaksun entisenä eli se on 15 euroa, jonka toivomme nyt mahdollisimman monen maksavan pian. Tili numero on entinen eli FI1157111320101337.

 

Toimintasuunnitelmaan hyväksyttiin kohta, jossa yhdistys järjestää jäsenmatkan kesälomien jälkeen hallituksen myöhemmin päättämään kohteeseen. Tämä on juhlamatka, sillä yhdistys on täyttänyt viisi vuotta. Lisää tietoa tulee pian, kunhan uusi hallitus kokoontuu järjestäytymiskokoukseen. Pitäkää kuitenkin ajatus mielessänne jo nyt.

 

Kokouksen jälkeen selvitysmies Lauri Tarasti piti erinomaisen esitelmän selvitystyöstään itsehallintoalueita ja valtion aluehallinnon uudistamista koskevista esityksistään. Asiasta käytiin mielenkiintoinen keskustelu ja asiaan palataan yhdistyksen toimesta seuraavassa hallituksessa.

 

Hyvää alkavaa kevättä ja kesän odotusta.

 

 

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja               Pekka Paatero

Jäsenkirje  3/2016                                                                                   24.3.2016

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 Kokouskutsu

Vielä kerran muistutan, että Lääninhallinnon perinneyhdistys - Länsförvaltningens  traditionsförening ry:n sääntömäääräinen vuosikokous pidetään ensi viikolla heti pääsisäisen jälkeen Tampereella tiistaina 29.3.2016 alkaen klo 17.30 osoitteessa hotelli Scandic Tampere City, Hämeenkatu 1.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen säännöissä vuosikokoukselle määrätyt asiat. Vuosikokouksen esityslista on tämän jäsenkirjeen liitteenä. Kokouskutsu liitteineen on myös luettavissa nettisisivuillamme www.lhperinne.net.

Vuosikokouksen jälkeen järjestämme luentotilaisuuden, jossa selvitysmies Lauri Tarasti kertoo, missä ollaan ja mihin mennään aluehallinnossa, ainakin itsehallintoalueiden ja valtion aluehallinnon osalta.

Toivottavasti moni ehtii paikalle. Tiedossa on mielkenkiintoista kuultavaa kokouksen lisäksi.

 

Terv.                   Pekka Paatero

                                  Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

 

Jäsenkirje  2/2016                                                                                   10.3.2016

 Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 Kokouskutsu

Lääninhallinnon perinneyhdistys - Länsförvaltningens  traditionsförening ry:n sääntömäääräinen vuosikokous pidetään Tampereella tiistaina 29.3.2016 alkaen klo 17.30 osoitteessa hotelli Scandic Tampere City, Hämeenkatu 1.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen säännöissä vuosikokoukselle määrätyt asiat. Vuosikokouksen esityslista on tämän jäsenkirjeen liitteenä. Kokouskutsu liitteineen on myös luettavissa nettisisivuillamme www.lhperinne.net.

Vuosikokouksen jälkeen järjestämme luentotilaisuuden, jossa selvitysmies Lauri Tarasti kertoo, missä ollaan ja mihin mennään aluehallinnossa, ainakin itsehallintoalueiden ja valtion aluehallinnon osalta.

 

Terv.                                               Pekka Paatero

                                                           Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje  1/2016                                                                                   19.2.2016

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Vuosi 2016 on jo hyvässä vauhdissa ja kevät yrittää tunkea keskuuteemme ennen aikojaan. Siitä huolimatta tai juuri sen takia hallituksemme on ollut koolla ja nyt on aika valmistautua vuosikokoukseen.

Siis: Lääninhallinnon perinneyhdistys - Länsförvaltningens  traditionsförening ry:n sääntömäääräinen vuosikokous pidetään Tampereella tiistaina 29.3.2016 alkaen klo 17.30 osoitteessa hotelli Scandic Tampere City, Hämeenkatu 1.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen säännöissä vuosikokoukselle määrätyt asiat. Vuosikokouksen esityslista on tämän jäsenkirjeen liitteenä. Kokouskutsu liitteineen on myös luettavissa nettisisivuillamme www.lhperinne.net.

Vuosikokouksen jälkeen järjestämme luentotilaisuuden, jossa STM:n selvitysmies Lauri Tarasti kertoo, missä ollaan ja mihin mennään aluehallinnossa, ainakin itsehallintoalueiden ja valtion aluehallinnon osalta.

Tervetuloa kokoukseen ja jäsentilaisuuteemme. Tarkempi kokouspaikkaohje ja ohjelma toimitetaan myöhemmin. Houkutelkaa myös tuttujanne mukaan, sillä tiedossa on merkittävä esitelmä kokouksen lisäksi.

Muilta osin yhdistyksen toiminta jatkuu perinteisesti.

Merkittävää on kuitenkin se, että yhdistyksen perustava kokous pidettiin Turussa 15.3.2011, eli täytämme viisi vuotta ja sen kunniaksemme olemme järjestämässä juhlamatkaa johonkin myöhemmin päätettävään kohteeseen syyskuun alkupuolella. Varautukaa jo asenteellisesti tulemaan mukaan juhlistamaan viisvuotistaivaltamme.

Muilta osin kerron lisää seuraavassa jäsenkirjeessä lähiaikoina.              

 

Terv.                              Pekka Paatero

                                    Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje  7/2015                                                                               13.11.2015

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Hyvää loppusyksyä ja kohta joulun odotusta. Yhdistyksen hallitus kokoontui Tampereella 3.11 ja kävi läpi yhdistyksemme kannalta kiinnostavat asiat. Niitähän riittää.

Aluehallinnossa tapahtuu. Nyt on tiedossa hallituksen ehdotus mm. sote-alueiksi. Tiedossa ei sen sijaan ole, miten se vaikuttaa tärkeimpään, eli potilaan ja asiakkaan – kuntalaisen palveluihin. Niistä ei tunnu kiinnostuvan kukaan. Vain hallinto kiinnostaa. Jälleen kerran haetaan säästöjä hallintoa kokoamalla ja keventämällä. Siis viisi erikoissairaanhoidon aluetta, 12 laajan päivystyksen aluetta, 15 sote-aluetta ja 18 itsehallintoaluetta. Ja näihin joihinkin kytketään palasia maakuntahallinnosta, ELYistä, Aluehallintovirastoista ja pelastustoimesta, vain joitain esimerkkejä mainitakseni.

Minusta entisenä lääninhallinnon sosiaalitanttana eniten huolettaa, että puhutaan vain terveydestä ja sairaudesta. Mihin unohtui vanhenevan väestön vahvasti kasvava palvelutarve, joka on pääasiallisesti asumista ja hoivaa.

Siis periaatelinjaukset alueiden osalta on tehty, mutta varsinainen toiminta ja mm. rahoitus on ratkaisematta. Siis yhdistyksellämme  on asiaa.  Me  seuraamme asioiden kehitystä ja ilmaisemme mielipiteensä tarvittaessa ja pyytämättä.  Sivuillemme www.lhperinne.net ilmestyy tekstiä, kun siihen on aihetta. Käykää katsomassa.

Hallitus päätti myös, että Lääninhallinnon perinneyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään tällä kertaa Tampereella tiistaina 29.3.2016.  alkaen klo 17. Kokouspaikka kerrotaan myöhemmin. Vuosikokoukseen yhdistetään viime vuosien tapaan luentotilaisuus, jonka teemaksi tulee kuntalähtöisen sote-uudistuksen ja valtion aluehallinnon yhteensovittaminen. Luennoitsijat ja aiheen tarkentaminen tapahtuu myöhemmin. Laittakaa kuitenkin jo nyt kokousaika kalentereihinne.

Hyvät jäsenemme. Yhdistyksen sähköpostilistalla on 120 nimeä, joista huomattava osa on unohtanut jäsenmaksunsa. Joulua odotellessa nyt on oiva tilaisuus antaa yhdityksellemme toiminnan jatkamiseen joululahja. Samalla osoitatte joulupukille oman kiltteytenne omien lahjatoiveidenne tueksi.  tilinumero jäsenmaksulle 15€ on FI11 57111320101337. Ellette muista tilannetta, arja.saarenpaa@avi.fi kertoo.

Näissä merkeissä toivotan hauskaa joulun odotusta.

                                               Pekka Paatero

                                               Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Jäsenkirje  4/2015                                                              2.6.2015

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 Maa on saanut uuden hallituksen ja sen ohjelmasta löytyy, yllätys yllätys, myös aluehallinnon uudistus. Siis yhdistyksellämme  on asiaa. Myös sote on ohjelmassa ja siihen kohdistuu käsittämättömät säästöodotukset. Yhdistyksemme seuraa asioiden kehitystä ja ilmaisee mielipiteensä tarvittaessa ja pyytämättä.  Sivuillemme www.lhperinne.net ilmestyy asiaa, kun siihen on aihetta. Käykää katsomassa.

 Ja muistattehan, että tilinumero jäsenmaksulle 15€ on FI11 57111320101337. Kaikki eivät ole ilmeisesti muistaneet asiaa, joten hoitanette pikimmin. Nyt ei ole syytä ainakaan tässä asiassa vatuloida.

 Muistathan, että Junamatka Pietariin tehdään Allegrojunalla 1-3.9.2015. Matka on avec-matka ja mukaan mahtuu n. 20 henkeä. Matkan ohjelma löytyy klikkaamalla tästä. Matkalle kokoonnutaan Lahteen, josta astutaan junaan klo 11.50. Tämä sen takia, että toivottavasti osallistujia on eri puolilta maata. Kiinnostus matkaa kohtaan ei ole vielä oikein herännyt, joten nyt on aika toimia, ettei kesä livahda ohi.

 Ilmoittautuminen 15.6 mennessä antti.holopainen@elamysmatkailu.fi,  tai puh. +358400417390. Ilmoittakaa samalla osallistumisestanne myös Pauli Rautamalle; pate@nic.fi.  Tulkaa mukaan mielenkiintoiselle jäsenmatkalle.

 Näissä merkeissä hauskaa ja toivottavasti lämpenevää alkukesää.

 

Toivoo:

                                      Pekka Paatero                          

                                      Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

 

 

Jäsenkirje  3/2015                                                              1.4.2015

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 

Hauskaa aprillipäivää, josta huolimatta terveisiä yhdistyksen vuosikokouksesta, joka pidettiin eilen Helsingissä. Tarkastamaton pöytäkirja kokouksesta on liitteenä. Tarkastettu pöytäkirja ilmestyy nettisivuillemme aikanaan. Kokous oli ripeä ja yksimielinen.  Hallituksessa tapahtui yksi muutos. Tarja Rinteen jäätyä pois, hänen tilalleen valittiin Leena Kirmanen, joten Helsinkikin saatiin mukaan hallitukseen.

 

Kokouksen jälkeen yhdistyksemme jäsen ja toiminnantarkastaja, STM:n ylijohtaja Kirsi Varhila piti selventävän esityksen Sote-sotkusta ja siitä, mitä tästä eteenpäin edetään. Minä kommentoin ja asiasta käytiin vilkas keskustelu. Kirsin esitys löytyy klikkaamalla tästä.

 Yhdistyksen tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on avecjäsenmatka Pietariin 1-3.9.2015. Valmistelut ovat käynnissä ja perästä kuuluu. Kiinnostuneet, merkitkää ajankohta kalentereihinne. 

Jotta yhdistyksen toiminta voi jatkua tarvitsemme teitä kaikkia. Siis maksakaa  entisen suuruinen (15 €) jäsenmaksu tilille: FI1157111320101337 mahdollisimman nopeasti. Jos teillä on epäilyä siitä, tuliko viime vuoden maksu maksettua, kysykää: arja.saarenpaa@avi.fi.

 Muissa merkeissä palataan pian asiaan.

Terv.

                                  Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Pekka Paatero

 

Jäsenkirje   2/2015                                                              25.3.2015

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

 

Vielä kertauskutsu vuosikokoukseen

Siis: Lääninhallinnon perinneyhdistys - Länsförvaltningens  traditionsförening ry:n sääntömäääräinen vuosikokous pidetään Helsingissä tiistaina 31.3.2015 alkaen klo 17.30 Etelä-Suomen Aluehallintoviraston kokoushuoneessa Video 1,  osoitteessa Ratapihantie 9 ensimmäinen kerros. Kulku pääovesta.

Kun viraston ovet ovat jo lukossa kyseiseen aikaan, tavataan pääovella klo 17.20.

 Mielellään ilmoitus osallistumisesta minulle osoitteeseen pekka.paatero@redcross.fi

Jos joku pääsee vasta myöhemmin, soitto Esa Ellalalle numeroon 040 545 9290, niin hän tulee päästämään sisään.

Kokouksen kaikki asiakirjat ovat nettisivuillamme www.lhperinne.net

Vuosikokouksen jälkeen on luentotilaisuus, jossa STM:n ylijohtaja Kirsi Varhila kertoo, missä ollaan ja mihin mennään, kun sotelle kävi niin kuin kävi.

Kommenttipuheenvuoron käyttää  Läänin sosiaali- ja terveysneuvos, emeritus Pekka Paatero.

 

Tervetuloa                 Pekka Paatero

                                  Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

 

Jäsenkirje  1/2015                                                              12.3.2015

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Vuosi 2015 kuluu kovaa vauhtia ja kevät yrittää tunkea keskuuteemme ennen aikojaan. Siitä huolimatta tai juuri sen takia hallituksemme on ollut koolla ja nyt on aika valmistautua vuosikokoukseen.

Siis: Lääninhallinnon perinneyhdistys - Länsförvaltningens  traditionsförening ry:n sääntömäääräinen vuosikokous pidetään Helsingissä tiistaina 31.3.2015 alkaen klo 17.30 Etelä-Suomen Aluehallintoviraston kokoushuoneessa,    osoitteessa Ratapihantie 9.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen säännöissä vuosikokoukselle määrätyt asiat. Vuosikokouksen esityslista on tämän jäsenkirjeen liitteenä. Kokouskutsu liitteineen on myös luettavissa nettisisivuillamme www.lhperinne.net.

Vuosikokouksen jälkeen järjestämme luentotilaisuuden, jossa STM:n ylijohtaja Kirsi Varhila kertoo, missä ollaan ja mihin mennään, kun sotelle kävi niin kuin kävi.

Kommenttipuheenvuoron käyttää  Läänin sosiaali- ja terveysneuvos, emeritus Pekka Paatero.

 

Tervetuloa kokoukseen ja jäsentilaisuuteemme. Tarkempi kokouspaikkaohje ja ohjelma toimitetaan myöhemmin.                                                                  

 

Terv.                          Pekka Paatero

                                  Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

 

Jäsenkirje  5/2014                                                                               12.12.2014

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet

Syksy on sujunut yhdistyksen osalta hiljaisesti. Kerran hallitus kokoontui pohtimaan yhdistyksen tilannetta ja tulevaisuutta. Yksimielisesti olimme sitä mieltä, että lääninhallinnon vuosisatainen perinne on sen arvoinen, että sitä kannattaa vaalia.  Niinpä olemme kehittelemässä uusia ajatuksia ensi vuoden toiminnalle. Perästä kuuluu ja näkyy.

Viime jäsenkirjeessä ennustelin, että jotain tulee taas tapahtumaan valtionhallinnon ns. kehittämisessä. Totesin silloin, että ei tarvitse olla suurikaan ennustaja, kun suurin tehostamisen tarve on keskushallinnossa, ministeriöissä ja keskusvirastoissa, hetken kuluttua todetaan, ettei se onnistu ja katse käännetään valtion aluehallintoon. Näyttää siltä, että ensi keväänä puuhataan taas uutta aluehallintoa nykyisen sekavan, monikerroksisen  ja sirpaleisen AVI, ELY ym. kokonaisuuden tilalle.  Menossa on Virsu-hanke. Niinpä niin, laulussakin sanotaan: voi virsua voi, kun ei se laula ja kun ei se soi, tai jotain sinnepäin. Parempi olisi puhua vaikka tuohikontista, sinne mahtuisi enemmän paperia. Sen lyhennyksen voisi saada vaikkapa sanoista: tuo hitonmoisen konstikas tilaustyö.

 Yhdistyksemme hallitus antoi Virsu-hankkeesta pyytämättä lausunnon. Se on luettavissa yhdistyksen sivuilta osoitteessa www.lhperinne.net. Käykääpä lueskelemassa. minusta puhumme järkeviä. Viimeisen hallituksen pöytäkirjakin on siellä.

Sote-hankekin saatiin kolmannen kerran valmiiksi ja todellinen työ on vasta edessä, mm. ne kuuluisat perustuslailliset esteet. Sote vie kunnilta yli puolet päätösvallasta ja siirtää sen kolmikerroksiselle kuntayhtymähallinnolle, jos kaavailut toteutuvat.

Kun hankalimmillaan lopputuotteena saattaa olla kolmas verottajatasokin kunnan ja valtion väliin, ei tunnu todennäköiseltä, että tavoite keveämmästä ja halvemmasta hallinnosta voisi toteutua. Pääasia olisi kuitenkin lukea perustuslakia siitä kohdasta, jossa taataan jokaiselle suomalaiselle asuinpaikasta riippumatta yhdenvertaiset ja kohtuulliset sosiaali- ja terveyspalvelut, siis lähipalvelut. Sen rinnalla viis ns. kunnallisesta itsehallinnosta. Sehän hoituu, kun tehdään tarpeeksi suuret kunnat.

Perinneyhdistyksen hallitus seuraa tätäkin hanketta, jonka aikoinaan ristin sotkuiseksi tekeleeksi. Sillä on nimittäin suorat linkit valtion tulevaan aluehallintoon. Tällä hetkellä Sote-hanketta voisi lausua raamatullisin sanoin: nyt se on tehty. Kiinnostavaa, eikö totta.

Nyt me kuitenkin valmistaudumme viettämään oikein rauhallista joulua ja sitten kääntämään kalenteria vuodelle 2015, jolloin palaamme asiaan.

Hyvää Joulua ja onnellista Uutta Vuotta 2015 toivottaa  

                                                                                   Pekka.                               

                                                                                   Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Pdf-muotoinen jäsenkirje aukeaa tästä.

                   

Jäsenkirje  4/11.6.2014                                                                                     

 

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet.            

 Kesä sujuu perinteiseen tapaan, välillä hellettä ja nyt viime päivinä todella kylmää. Kylmää kyytiä saattaa edelleen olla edessä myös valtioneuvoston suunnasta. Minihallitusneuvottelut ja kaikki uuteen hallitukseen liittyvät spekulaatiot. Olen saanut mm. kuulla, että julkisten menojen supistamiseksi tarvitaan nimenomaan valtionhallinnon tehostamista. Eipä tarvitse olla suurikaan ennustaja, kun totean, että kun suurin tehostamisen tarve on keskushallinnossa, ministeriöissä ja keskusvirastoissa, hetken kuluttua todetaan ettei onnistu siellä ja katse käännetään taas valtion aluehallintoon. Näyttää siltä, että ensi keväänä puuhataan taas uutta aluehallintoa nykyisen ulkopuolisesta kansalaisesta katsoen sekavan, monikerroksisen ja sirpaleisen hallintohimmelin tilalle. Hyvä näin, koska silloin ei ole kuin yksi suunta, kohti entisiä lääninhallituksia. Jos tällainen uudistus käynnistetään, meillä on eväitä ja tietoa neuvoa. Ollaan hereillä.

 Hyvät jäsenemme. Jotta yhdistyksemme voisi toimia, tarvitsemme jäsenmaksuja. Vetoan Sinuun, että hoidat oman maksusi.

 Jäsenmaksu on 15 euroa. toivon, että kaikki tämän postin saajat ovat edelleen mukana yhdistyksessämme ja siksi maksavat jäsenmaksunsa nopeasti. Tilin numero on:

                                                   FI1157111320101337

Tämän viestin liitteenä on myös tilisiirtolomake, jolla maksun voi myös suorittaa. Laittakaa viestikohtaan: jäsenmaksu 2014 ja nimi.

 Yhdistyksen tämän vuoden toimintasuunnitelma ja muutakin tietoa on netissä sivuillamme www.lhperinne.net. Sen mukaisesti suunnittelemme jäsenmatkaa, ensisijaisesti halpalennolla Puolan
Gdanskiin. Mielelläni kuulen mahdollisesta kiinnostuksestasi asiaan, jotta voimme jatkokehitellä asiaa.

 Näissä merkeissä oikein mukavaa kesän jatkoa. Kyllä se siitä lämpenee. Pidetään yhteyttä.

Hallituksen puheenjohtaja       

Pekka Paatero                                                                                                              

    

Jäsenkirje  2/11.3.2014                                                                                       

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet !

Muistattehan, että yhdistyksen vuosikokous pidetään Hämeenlinnassa torstaina 27.3.2014 alkaen klo 17. Ennen kokousta on tarjolla kahvit.

Kokous pidetään Hämeenlinnassa, Museo Militarian tiloissa osoitteessa Vanhankaupunginkatu 19. Kokouksen aineisto on liitteenä. Tarkempaa tietoa on yhdistyksen kotisivuilla: www.lhperinne.net.

Klo 18, kokouksen jälkeen alkaa jäsentapaaminen, jossa kuullaan kaksi mielenkiintoista esitelmää. Esitelmien jälkeen on mahdollisuus jatkaa yhdessäoloa ja keskustella kiinnostavista asioista, mm. taas kohta käynnistyvästä valtion aluehallinnon uudistuksesta. tilaisuus päätty n. klo 20.

Luennoitsijoina ovat dosentti, FT Seppo Aalto, aiheesta Lääninhallinto ja kruunun alamaiset vuosina 1634-1721 sekä emeritusmaaherra Kalevi Kivistö aiheesta Lääninhallinnon viimeisimmät myllerrykset.

Tarjoilujen takia osanottoilmoitukset 17.3.2014 mennessä Olli Saurille, sähköpostitse olli.sauri@armas.fi.

Osoittakaa nyt yhdistyksen tarpeellisuus ja tulkaa mukaan kauempaakin. Myös yhdistykseen kuulumattomat ovat terveulleita tapaamiseen.

Tavataan Hämeenlinnassa, terveisin:

Pekka Paatero

Hallituksen puheenjohtaja

 Jäsenkirje 1/27.2.2014

Arvoisat lääninhallinnon perinneyhdistyksen jäsenet!

Vuosikokous Hämeenlinnassa torstaina 27.3.2014 alkaen klo 17

Perinneyhdistyksen neljäs toimintavuosi on jo hyvässä vauhdissa. Kevään tärkein tapahtuma on vuosikokous. Tänä vuonna se pidetään Hämeenlinnassa, Museo Militarian tiloissa osoitteessa Vanhankaupunginkatu 19. Kokouksessa päätetään sääntöjen määräämät asiat ja säännöthän löytyvät netistä osoitteessa www.lhperinne.net. Paitsi että hyväksytään menneen vuoden asiat niin rahan kuin toiminnankin osalta, päätetään myös tulevasta toiminnasta sekä valitaan puheenjohtaja ja erovuoroiset kolme hallituksen jäsentä.

Kokouksen asaiakirjat toimitan myöhemmin, mutta varatkaa aikaa mukaantuloon. Kimppakuljetukset tai juna ovat parhaat saapumistavat. Toivon todella, että yhdistyksen toiminnan tarpeellisuuden osoituksena paljon väkeä tulee Hämeenlinnaan.

Jäsentapaaminen

Vuosikokouksen jälkeen järjestetään samassa paikassa jäsentapaaminen klo 18-20.  Silloin kuullaan kaksi mielenkiintoista esitelmää, seurustellaan ja keskustellaan, jollei muusta niin kohta taas tulevasta aluehallintouudistuksesta.

Luennoitsijoina ovat dosentti, FT Seppo Aalto aiheesta Lääninhallinto ja kruunun alamaiset vuosina 1634-1721 sekä emeritusmaaherra Kalevi Kivistö aiheesta Lääninhallinnon viimeisimmät myllerrykset.

Tarjoilujen ja järjestelyjen takia osanottoilmoitukset tulee tehdä 17.3.2014 mennessä. Ilmoitukset ottaa vastaan Olli Sauri sähköpostitse osoitteessa olli.sauri@armas.fi.

Jos haluatte jo nyt, ennenkuin kokous on jäsenmaksuista päättänyt, tukea toimintaamme, niin tilihän on: FI1157111320101337.

Tavataan Hämeenlinnassa, terveisin

Pekka Paatero

Hallituksen puheenjohtaja


 

Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat!                                    Jäsenkirje 3/2013

                                                                                                            17.10.2013

Pitkä kuuma kesä on ohi ja syksy pitkällä. Perinneyhdistysrintamalla on ollut hiljaista. asiat ikääkuin muhivat ja odottavat toimintaa. Yhdistyksen hallitus kokoontui Tampereella 16.10.2013 ja pohti miten tästä eteenpäin. Suurin huolemme on jäsentemme joko välinpitämättömyys tai laiskuus. Kokoukseen mennessä vain alle puolet lähes 120 nimeä käsittävästä jäsenlistasta on maksanut jäsenmaksun tälle vuodelle. Jäsenmaksn suuruus on kohtuullinen 15 euroa. Vielä ehditte hoitaa tämän vuoden velvoitteenne. Ellette muista, oletteko maksaneet, tiedon saatte osoitteesta: arja.saarenpaa@avi.fi. Tilinumero on:              

                                                 FI1157111320101337

 Liitteenä on myös tilisiirtolomake, jolla maksun voi suorittaa. Laittakaa viestikohtaan: jäsenmaksu 2013 ja nimi. Hyvät ystävät, joulu lähestyy. Jäsenmaksu olisi oiva joululahja yhdistyksellemme.

 Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa oli yhteisen Pietarinmatkan tekeminen syyskuussa. Moninaisista syistä johtuen se ei onnistunut. Nyt hallitus päätti, että järjestämme jäsentilaisuuden Hämeenlinnassa neljäs, viides tai kuudes päivä helmikuuta 2014. Päivä ja paikka tarkentuu lähiaikoina. Tilaisuus on jäsenille maksuton iltapäivätilaisuus n. 16 – 20 välisenä aikana. Ohjelmassa tulee olemaan luento lääninhallinnon historiasta sekä konkarien muisteloita menneistä. Muutakin saattaa tapahtua. Kuulette mahdollisimman pian lisää, mutta varatkaa jo aikaa näihin päiviin.

 Muistattehan, että tietoa yhdistyksestä löytyy myös netistä osoitteessa: www.lhperinne.net.

 Kauniin ruskasyksyn jälkeistä kaamosta odottaen:

Pekka Paatero

hallituksen puheenjohtaja

PDF-muotoinen jäsenkirje avautuu tästä.

                                 

Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat                                               Jäsenkirje 2/2013

Vuosikokous on sitten pidetty 26.3.2013. Paikalle aluehallintovirastoon Tampereelle saapui vain kahdeksan perinneaktiivia. Kokouspäätökset tehtiin ryhdikkäästi vajaassa puolessa tunnissa. Puheenjohtajana jatkaa allekirjoittanut ja erovuoroisista hallituksen jäsenistä Kaarle Hemminki ja Marketta Korhonen valittiin uudelleen. Pirjo Kujalan kieltäydyttyä jatkamassa hallituksessa, hänen tilalleen valittiin tuore eläkeläinen Esa Ellala. Uuden mittavan työn STM:ssä aloittanut Kirsi Paasikoski jatkaa yhdistyksen toiminnantarkastajana, varatoiminnantarkastajaksi valittiin hallituksesta poisjäänyt Pirjo Kujala.

Kokouspöytäkirja on liitteineen tämän viestin liitteinä. Aineisto löytyy pikapuoliin myös kokouskuvan kera nettisivuiltamme www.lhperinne.net.

Vuosikokous vahvisti jäsenmaksun suuruudeksi täksi vuodeksi edelleen 15 euroa. Nyt toivon nopeata toimintaa maksun maksamisessa. Tili numero on:              

                                                FI1157111320101337

Tämän viestin liitteenä on myös tilisiirtolomake, jolla maksun voi suorittaa. Laittakaa viestikohtaan: jäsenmaksu 2013 ja nimi.

Meillä on yhdistyksessä tällä hetkellä n. 120 jäsentä, joista kuitenkin vain vajaa kaksi kolmasosaa on vaivautunut maksamaan vaatimattoman jäsenmaksumme.  Tässä suhteessa toivon parempaa vuotta. Hankitaan myös lisää jäseniä, sillä kohta kuluneet kaksi vuotta ovat osoittaneet, että meitä tarvitaan, paitsi toistemme tukijoina, myös asiantuntijoina ulospäin.

Vuoden merkittävin toimintamuoto tulee olemaan yhteisretki Pietariin, todennäköisesti syyskuussa. Hallitus valmistelee asiaa ja ajankohta ja  retken sisältö kerrotaan mahdollisimman pian.

Kunhan tämä superkylmä alkukevät joskus lämpenee, toivotan valoisaa tulevaisuutta tai ainakin valkenevaa kesän odotusta.

 Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

   PDF-muotoinen jäsenkirje avautuu tästä                                         

 

                                                                                                                Jäsenkirje 1/2013

Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat

Oikein hyvää ja mahdollisimman onnellista uutta vuotta 2013. Viime vuosi livahti nopeasti, mutta yhtä sun toista ehdittiin tehdä. Lääninhallinnon perinneyhdistyksen hallitus on viime vuoden aikana kokoontunut viisi kertaa, joista yksi pidettiin Skype-kokouksena ja yksi sähköpostikokouksena.

Vuoden aikana on mm. kehitetty nettisivuja ja aloitettu lääninhallinnon historian tietokirjaston rakentaminen sivujen yhteyteen. Tähän asiaan tarvitaan jäsenten apua ja palataan siihen pian.

Toimintasuunnitelman mukainen vuosikokous pidettiin Tampereella AVIn tiloissa 29.3.2012. Aineistoa löytyy nettisivuiltamme www.lhperinne.net.

Suunnitelman mukainen yhteistapaaminen järjestettiin Tallinnaan 17-18.11 neljäntoista hengen voimin. Oikein mukava matka. Enemmänkin olisi mahtunut mukaan, mutta kenties seuraavalla kerralla sitten.                          

Meillä on yhdistyksessä tällä hetkellä n. 120 jäsentä, joista kuitenkin vain vajaa kaksi kolmasosaa on vaivautunut maksamaan vaatimattoman 15 euron jäsenmaksumme.  Tässä suhteessa toivon parempaa vuotta. Hankitaan myös lisää jäseniä, sillä kohta kuluneet kaksi vuotta ovat osoittaneet, että meitä tarvitaan, paitsi toistemme tukijoina, myös asiantuntijoina ulospäin.

Tallinnasssa pidettiin myös hallituksen kokous, jossa mm. päätetiin tehdä kannaotto  valtion aluehallinnon tilasta uudistuksen täyttäessä kolme vuotta ja uuden myllerryksen ollessa jo muhimassa.

Kannanotto on ollut varsin hyvin tiedotusvälineissä ja mielipiteet siitä ovat minulle tulleessa palautteessa olleet pääsääntöisesti myönteisiä. Kannaotto on luettavissa nettisivuillamme ja sitä saa vapaasti levittää edelleen.

Seuraavaksi hallitus valmistautuu vuosikokokseen, jonka aika ja paikka ilmoitetaan mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta voisitte varautua mukaan tulemiseen.

Toivotan valoisaa tulevaisuutta tai ainakin valkenevaa kevään odotusta.

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

 Klikkaa alkuperäinen jäsenkirje kuvalisena tästä.

     

                                                                                                  Jäsenkirje  4/4.10.2012

Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat     

Lähde mukaan jouluostoksile Tallinnaan

Perinneyhdistyksen toinen toimintavuosi on jo yli puolen välin. Vaihteleva kesä lipsahti johonkin ja nyt mennään kohti pimeätä loppusyksyä. Mutta ei se mitään. Hallitus piti kokoustaan 1.10 Tamperella ja päätti, että toimintasuunitelman mukainen yhteistapaamismatka tehdään Tallinnaan.

Matkaan lähdetään lauantaina 17.11 klo  11.30 Helsingin Länsi-satamasta. Laiva on nopea Viking xprs. Se on Tallinnassa klo 14, josta siirrymme bussilla hotelli Radisson Blue Olympiaan. Iltapäivän ohjelmaa, tutustumiskohteita ja shoppausmahdolisuuksia selvitetään koko ajan. Mielenkiintoista löytyy varmasti. Ainakin uusi merimuseo Lennusadam, nykytaiteen museo Kumu tai esim. Virun KGB-kierros ja paljon muuta.  Tarkempaan ohjelmaan palataan pian. Lauantai-iltana kokoonnutaan johonkin ravintolaan pikkujoulun ja yhteistapaamisen merkeissä. Tämä ei sisälly  matkapakettiin. Sunnuntain aamupäiväohjelma on vapaampi kunkin mielialojen mukaan, mutta juttuporukoita kootaan tarvittaessa. Takaisin lähtee sama laiva klo 16.30 ja Helsingissä ollaan klo 19, joten eri suuntiin lähteviin juniin tai busseihin ehditään.

Matka tehdään avec.

Tässä vaiheessa olemme varanneet laiva- ja hotellipaikat 30 hengelle, jolloin kustannukset ovat henkeä kohden satasen luokkaa.

Nyt tarvitaan teiltä nopeita päätöksiä mukaan lähdöstä. Osanottoilmoitukset ottaa vastaan Olli Sauri, sähköpostitse osoitteessa olli.sauri@armas.fi. Ilmoittauduttaessa tarvitaan: Nimet ja syntymäajat laivaa varten, laskutusosoite sekä sähköpostiosoite yhteydenpitoa varten. Matkalla pitää olla mukana passi tai EU-henkilökortti.

Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja se on tehtävä 15.10 mennessä, joten toimikaa nopeasti.  Lisää postia tulee pian ja kivaa ja ehkä jotain asiaakin on tiedossa.

Muutakin hallitus päätti. Meillä on hienosti 117 jäsentä sähköpostilistalla, mutta, mutta, vain 61 on maksanut tämän vuoden jäsenmaksunsa. Hyvät jäsenet, me tarvitsemme jäsenmaksusi,    15 e. Hoidatko asian pikapuoliin. tilinumero on FI1157111320101337.  Tiedonantokohtaan merkintä: jäsenmaksu 2012.  Ellet tiedä, oletko maksanut, ota yhteys: arja.saarenpaa@avi.fi.

 

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Klikkaa alkuperäinen jäsenkirje kuvallisena tästä                                

                                                                                                       Jäsenkirje  3/9.6.2012

 

Hyvät jäsenemme

Perinneyhdistyksen toinen toimintavuosi on hyvässä vauhdissa. Kuten edellisessä jäsenkirjeessä kerroin, yhdistyksen ensimmäinen varsinainen vuosikokous pidettiin AVIn tiloissa Tampereella 29.3.2012

Kokous vahvisti tämän vuoden jäsenmaksuksi edelleen 15 euroa.  Kovin moni on ilmeisesti unohtanut hoitaa jäsenmaksunsa. Jotta yhdistys pystyy toteuttamaan hyväksytyn toimintasuunnitelman tänä vuonna me tarvitsemme jäsenmaksusi. Hoidatko asian pikapuoliin. tilinumero on FI1157111320101337.  Tiedonantokohtaan merkintä: jäsenmaksu 2012.

Hallitus kokeili kokoustaa historiallisesti ilmaiseksi Skypen kautta. Vaikeuksia oli vähän kaluston ja yhteyksien kanssa, mutta päätökset saatiin tehtyä ja pöytäkirja löytyy sivuiltamme www.lhperinne.net . Päätimme, että toimintasuunnitelman yhteistapaaminen ja seminaaripikkujoulutapahtumat yhdistetään ja todennäköisesti lokakuussa tehdään matka Tallinnaan, jossa on muutama tutustumiskohde, yhteistä aikaa, asiaohjelmaa ja illanvietto varhaispikkujoulujen merkeissä. Tapahtumaa valmistelee työryhmä ja kuulette siitä pian lisää.

Muistutan vielä, että hallitus on päättänyt myös perinteen keruun käynnistämisestä. Olli Sauri on tehnyt hyvän rakenteen, johon muotoon aineisto kootaan. Perinnetietoa voi alkaa toimittaa Ollille vaikka heti. Kaikki aineisto kulkee hallituksen kautta ennen päätymistään nettiin.

Yhdistyksessämme on jo nyt toistasataa jäsentä, mutta toivomme lisää lääninhallinnon perinteen kunnioittajia. Puhukaa asiasta tutuillenne.

Kun seuraa kunnallista aluehallinnon tilaa mm. erikoissairaanhoidossa, osana kuntarakenneuudistusta, ei tarvinne olla kovin hyvä ennustaja, kun arvaan, että kohta puhutaan taas myös valtion aluehallinnon kokoamisesta.

Kaikesta huolimatta oikein hyvää alkanutta kesää  Turusta.

 

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

 Klikkaa alkuperäinen jäsenkirje kuvallisena tästä

                                                                                                                   Jäsenkirje nro  2/18.4.2012

Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat  

Hyvät jäsenemme

Perinneyhdistyksen toinen toimintavuosi on hyvässä vauhdissa. Yhdistyksen ensimmäinen varsinainen vuosikokous pidettiin AVIn tiloissa Tampereella 29.3.2012. Kokouksessa kokeiltíin myös videoyhteydellä kokoukseen osallistumista, näin ensimmäisellä kerralla vain Turkuun, mutta jatkossa voidaan yrittää laajempaakin jakelua. Allaolevassa kuvassa osa kokouksen osanottajista. Tuttua väkeä, vai mitä?

Vuosikokouksessa valittiin entinen johto, joten puheenjohtajana jatkaa allekirjoittanut ja erovuoroiset hallituksen jäsenet valittiin uudelleen. Kokouksessa tehdyt päätökset ovat luettavissa liitteenä olevasta pöytäkirjasta. Se tulee kohtapuoliin myös nettisivuillemme www.lhnet.net.

Kokous vahvisti tämän vuoden jäsenmaksuksi edelleen 15 euroa. Nyt toivon, että jokainen, joka haluaa olla mukana perinnyhdistyksen toiminnassa tai vaikkapa vain tukea sitä suorittaisi jäsenmaksun 15.5.2012mennessä  Turun Seudun Osuuspankkiin yhdistyksen tilille FI1157111320101337.  Tiedonantokohtaan merkintä: jäsenmaksu 2012. Ne, joilla on edelleen maksamatta edellisen vuoden jäsenmaksun, tehnevät sen samassa yhteydessä. Muistattehan, että yhdistys toimii pelkästään jäsenmaksujen varassa, joten jokaisen tuki on tarpeen.

Toimintasuunnitelmasta ilmenee, että tänäkin vuonna järjestetään yhteistapaaminen elokuun loppupuolella, tällä kertaa design-pääkaupunki-teemalla Helsingissä. Tarkempi ajankohta ja paikat selviävät toukokuussa. Tarkoituksena on kuitenkin yrittää päästä tutustumaan Kekkos-muoseoon, eli Tamminiemeen.

Toisena tapahtumana tänä vuonna pyritään järjestämään seminaari/pikkujoulumatka laivalla Helsingistä Riikaan marraskuussa. Tähänkin asiaan palataan vielä ennen kesää, koska se sitten tulleekin.

Hallitus on päättänyt myös perinteen keruun käynnistämisestä. Olli Sauri on tehnyt hyvän rakenteen, johon muotoon aineisto kootaan. Perinnetietoa voi alkaa toimittaa Ollille vaikka heti. Kaikki aineisto kulkee hallituksen kautta ennen päätymistään nettiin.

Oikein hyvää kevään jatkoa Turusta, kylläkin tällä hetkellä nollakelissä ja räntää odotellen.

 

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Klikkaa alkuperäinen jäsenkirje kuvallisena tästä

                

Jäsenkirje nro  1/7.2.2012

Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat  

Hyvät jäsenemme

Perinneyhdistyksen uusi vuosi on alkanut. Maa on saanut kahdennentoista presidentin ja aikaisemmat siirtyvät perinteeseen. Oma toimintamme on myös käynnistynyt. Hallitus piti ensimmäisen kokouksensa Forssan kaupungintalolla 2.2.2012. Kokouksen pöytäkirja on kohta luettavissa netisivuiltamme www.lhperinne.net. Hallitus päätti kutsua yhdistyksen vuosikokouksen koolle torstaina 29.3.2012. Kokous pidetään AVI:n tiloissa Tampereella klo 16 alkaen. Merkitkää aika kalentereihinne jo nyt. Virallinen kokouskutsu esityslistoineen ja liitteineen lähetetään jäsenille maaliskuun alussa.

Valmius kokouksen pitoon on hyvä, sillä hallitus hyväksyi jo kaikki vuosikokoukselle esitettävät asiat: toimintakertomuksen, tilinpäätöksen, toimintasuunnitelman ja talousarvion.

Hallitus kävi läpi myös jäsentilanteen. Sähköpostilistallamme on 115 nimeä, mutta vain 88 on maksanut jäsenmaksunsa. Ne, jotka haluavat kuulua joukkoomme, toivottavasti hoitavat syystä tai toisesta unohtuneen 15 eurosen Turun Seudun osuuspankkiin tilillemme FI1157111320101337  helmikuun aikana. Viestiin merkintä jäsenmaksusta vuodelta 2011 sekä tietysti jäsenen nimi. Kiitos jo etukäteen. Jos jollakulla on epätietoisuutta, onko maksu maksettu, sihteeri arja.saarenpaa@avi.fi kertoo. Sikäli kuin joku haluaa poistua seurueestamme, eli sähköpostilistaltamme, tarvitsemme myös tiedon siitä, sillä ilman jäsenmaksua emme voi ketään siellä pitää.

Hallitus päätti myös perinteen keruun käynnistämisestä. Olli Sauri on tehnyt hyvän rakenteen, johon muotoon aineisto kootaan. Perinnetietoa voi alkaa toimittaa Ollille vaikka heti. Kaikki aineisto kulkee hallituksen kautta ennen päätymistään nettiin.

Kun yhdistyksen toiminta on lähes kokonaan jäsenmaksujen varassa, hallitus etsii mahdollisimman edullista toimintatapaa. Niinpä hallituksen kokouksiin kehitellään Skype- näköpuheluihin perustuva, lähes maksuton tekniikka.  Lisää aiheesta kevään kuluessa.

Oikein hyvää alkavan kevään odotusta allaolevan talvikuvan myötä. Tavataan viimeistään vuosikokouksessa.

 

Pekka Paatero, hallituksen puheenjohtaja

Klikkaa alkuperäinen jäsenkirje kuvallisena tästä

 

   

                                                                                          Jäsenkirje nro 5/20.12,.2011

Hyvät jäsenemme

Joulu lähestyy ja yhdistyksemme ensimmäinen vajaa toimintavuosi on lopuillaan. Toimintasuunnitelman vaativin ponnistus, aluehallintoseminaari on pidetty ja se meni hyvin. Esitykset olivat korkeatasoisia ja ne antoivat kattavan kuvan alueilla tapahtuvan niin kunta- kuin valtionhallinnonkin tilasta tällä hetkellä. Yhdistyksen hallitus tulee tekemään seminaarin annista muistion, jossa me arvioimme omalta kannaltamme tilannetta ja tulemme tarvittaesa myös julkisuuteen. Siitä kuulette myöhemmin. Yhtä lukuunottamatta kaikki seminaarin esitykset ovat luettavissa yhdistyksen nettisivuilta www.lhperinne.net. Siellä on myös kuvia seminaarista. Käykää katsomassa. Varmuuden vuoksi laitan seminaariaineiston myös tämän kirjeen liitteeksi.

Osanottajia seminaarissa olisi saanut olla enemmän. Ilmeisesti esim. aluehallintovirastoissa ei havaittu, kuinka oiva ja halpa tilaisuus olisi ollut päivittää sellaisten virkamiesten tiedot, jotka joutuvat työssään näiden asioiden kanssa askaroimaan. Kuitenkin läsnäolijat kattoivat alueellisesti ja ammattialoittain hyvin koko kentän. Siltäkin osin onnistuimme,

Yhdistyksen toiminta jatkuu vuodenvaihteen jälkeen hallituksen linjaamalla tavalla. Meillä on mm. rakenteilla nettiin perinteen keräämisjärjestelmä, jäsenhankinta jatkuu ja kohta aletaan valmistautua yhdistyksen toiseen vuosikokoukseen. Palaamme pian asiaan myös seuraavan jäsenkirjeen merkeissä.

Tässä välissä kuitenkin myös perinneyhdistys rauhoittuu viettämään perinteistä joulua.

Toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua ja kohtuullista uutta vuotta 2012 allaolevalla joulutervehdyksellä. 

 Turussa 20.12.2011

Pekka Paatero, puheenjohtaja

Klikkaa alkuperäinen jäsenkirje kuvallisessa muodossa tästä.

                                                                                                  Jäsenkirje nro  4/17.11.2011

Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat  

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen työ jatkuu.

Seuraava mittava voimainponnistuksemme on aluehallintoseminaari Helsingissä torstaina 24.11.2011. Vaikka valitettavasti hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen on joutunut peruuttamaan tulonsa, on luennoitsijakaarti todella kovaa.

Seminaarin ohjelma, ilomoittautumislomake ja karttaliite kokouspaikalle ovat liitteinä. Vaikka ilmoittautumisaika meni umpeen, mukaan mahtuu vielä, kuitenkin mielellään etukäteen ilmoittautuen, jotta voimme varautua kahvitukseen yms. vaula.kouhio@avi.fi odottaa ilmoitustasi.

Tulkaa mukaan, sillä tämän seminaarin onnistuminen osoittaa myös sen, arvostetaanko perinneyhdistystä ja sen hyväksi jo tähän mennessä tehtyä todella mittavaa työtä. Vetoan teihin, arvoisat jäsenemme, osallistukaa ja kertokaa vielä muillekin.

Toivoisin myös, että ainakin aluehallintovirastojen ja ELYjen johdot suhtautuisivat myönteisesti työntekijöidensä osallistumiseen, sillä seminaarin anti on varmasti sellainen, että mistään muualta ei saa näin kattavaa kokonaiskuvaa siitä, missä kuntahallinnon uudistuksessa mennään ja miten koetaan valtion aluehallinnon tila tällä hetkellä. Esimerkiksi Valviran ja Avien välinen työnjako jne.

Joten raivatkaa tilaa kalentereihinne ja osallistukaa keskusteluun tämän ajankohdan kiinnostavimmista asioista.

Hyvät jäsenemme

Yhdistyksen säähköpostilistalla on tällä hetkellä 114 jäsentä. Aivan kaikki eivät ole jäsenmaksuaan vielä hoitaneet. Siksi muistutan, että yhdistyksellä ei ole muita tuloja, joten jokainen euro on tarpeen. Tilinumero on: Turun Seudun Osuuspankki FI1157111320101337. Laittakaa myös sana kiertämään uusien jäsenten saamiseksi. Hallituksen tavoitteena on on edelleen 200 jäsenen rajan rikkominen vuoden loppuun mennessä.

Hyvää syksy jatkoa toivottaen:                                                                                                         

Turussa 17.11.2011, Terveisin:

Pekka Paatero, puheenjohtaja

Klikkaa alkuperäinen jäsenkirje kuvallisessa muodossa tästä.

                                                                                                                            

Jäsenkirje nro 3/12.10.2011                                                                                                                                             

 Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat  

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen työ jatkuu. Yhdistyksen sähköpostilistalla on tällä hetkellä 110 jäsentä. Heistä noin kaksi kolmasosaa on maksanut tämän vuoden jäsenmaksun. Kiitos heille, mutta toivon, että muutkin hoitavat tämän velvoitteensa. Yhdistyksellä ei ole tällä hetkellä muita tuloja, joten jäsenmaksusi on tärkeä. Tilinumero on: Turun Seudun Osuuspankki FI1157111320101337. Laittakaa myös sana kiertämään uusien jäsenten saamiseksi. Hallituksen tavoitteena on 200 jäsenen rajan rikkominen vuoden loppuun mennessä.

Hallitus on kokoontunut tähän mennessä viisi kertaa ja tulos näkyy. Toimintasuunnitelman mukaisesti yhteistapaaminen Turussa järjestettiin 26-27.8 suurten purjelaivojen aikaan ( Kuva alla). Tapahtumaan osallistui eri tavoin noin 70 jäsentämme. Kuvia tapahtumasta nettisivuillamme www.lhperinne.net.  Hieno juttu ja tapaamista jatketaan ensi vuonna jossain muualla ja kentien yksipäiväisenä. Asiaan palataan aikanaan.

Muutenkin edetään toimintasuunnitelman mukaan. Seuraava tapahtuma on todella korkean tason aluehallintoseminaari Helsingissä torstaina 24.11.2011. Tavoitteena on päivän aikana käydä koko alueellisen hallinnon kirjo kuntahallinosta lähtien. Mukana on myös kunta- ja aluehallintoministeri Henna Virkkunen. Seminaarin ohjelma ja seminaaripaikka on liitteenä. Yhdistyksen jäsenille seminaari maksaa 15 euroa ja muille 30 euroa. Raivatkaa tilaa kalenteriinne, tarkemmat ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin.

Myös yhdistyksen perinnetyö on vähitellen käynnistymässä. Siinä tullaan tarvitsemaan apuasi. Hallitus ottaa myös mielellään vastaan ehdotuksia, mitä muuta yhdistyksen tulisi tehdä. Antakaa palautetta.

Turussa 11.10.2011, Terveisin:

Pekka Paatero, puheenjohtaja

 Klikkaa jäsenkirje alkuperäisessä kuvallisessa muodossa       

                              

Jäsenkirje nro  2/21.6.2011

 Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat  

Lääninhallinnon perinneyhdistyksen rakentaminen jatkuu. Yhdistyksen säähköpostilistalla on tällä hetkellä sata jäsentä. Heistä noin puolet on maksanut tämän vuoden jäsenmaksun. Kiitos heille, mutta toivon, että muutkin hoitavat tämän velvoitteensa. Tilinumero on: Turun Seudun Osuuspankki FI1157111320101337. Laittakaa myös sana kiertämään uusien jäsenten saamiseksi. Hallituksen tavoitteena on 200 jäsenen rajan rikkominen vuoden loppuun mennessä.

Hallitus on kokoontunut tähän mennessä kolme kertaa ja tulosta alkaa näkyä. Yhdistyksen nettisivut kehittyvät koko ajan ja löytyvät osoitteesta www.lhperinne.net. Sieltä löytyvät mm. säännöt, hallituksen yhteystiedot ja kokousten pöytäkirjat. Valokuvagalleriaa olemme aloittelemassa ja muutakin on suunnitteilla. Myös nimetty perinneryhmä on aloittanut toimintansa ja perästä kuuluu.

Toimintasuunnitelman mukaisesti hallitus on valmistellut ensimmäistä tapahtumaammme elokuussa. Pienenä osana Turun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta kokoonnumme toivottavasti runsaslukuisena 26-27.8.2011 Turkuun aikana, jolloin mm. Aurajokirannassa on suurten purjelaivojen tapahtuma ja paljon muuta.( Pieni jokitilkku alla parvekkeeltamme aamu-usvassa kuvattuna.)

Tarjoamme myös mahdollisuuden tutustua uusvanhaan junien korjaushalliin - Logomoon, joka toimii vuoden kulttuurikeskuksena. Tapaamisen päätavoitteena on kuitenkin vanhojen lääninhallituslaisten tapaaminen yhdessä ja erilaisissa kokoonpanoissa. Aikaa on varattu runsaasti jutusteluun, muisteloihin ja tulevaisuuden suunitteluun. Yritämme myös houkutella paikalle mahdollisimman monta entistä maaherraa ja heille on varattu oma aika ohjelmassa.

Liitteenä on päivien ohjelma ja ilmoittautumislomake. Toivon, että teitä tulee paljon ja ilmoitatte tulostanne ja toiveistanne lomakkeella 10.8 mennessä. Hotellisvarauksilla on kiire, sillä Turussa tapahtuu tänä kesänä todella paljon.

Tässä vaiheessa toivotan kaikille oikein hyvää kesän jatkoa. Toivottavasti tavataan elokuussa. Asiaan palataan taas pian.  Terveisin: 

Pekka Paatero, puheenjohtaja          

                                    

Jäsenkirje nro 1

Arvoisat lääninhallinnon perinnön tukijat                  6.5.2011

Kuluvan vuoden tammikuun 19 päivänä kokoontui Turussa Panimoravintola Koulun historian luokassa yli 30  lääninhallituslaista pohtimaan, josko olisi tarpeellista perustaa lähes 380 vuotta vanhalle perinteelle  jatkajayhdistys. Kaikki olivat sitä mieltä, että pitäisi ja valitsi työryhmän valmistelemaan asiaa.

15.3 oli sitten aika kokoontua perustuvaan kokoukseen,  joka pidettiin Läänin virastotalossa Turussa,  jälleen noin 30  läsnäolijan toimesta. Kokous päätti perustaa kaksikielisen yhdistyksen,  joka kuitenkin rekisteröidään vain suomeksi. Yhdistyksen nimeksi tuli ylläoleva, eli Lääninhallinnon perinneyhdistys – Länsförvaltningens traditionsförening ry  ja toimialueena koko maa.  Kokous hyväksyi yhdistykselle säännöt, valitsi puheenjohtajan ja hallituksen, hyväksyi  ensimmäisen toimintasuunnitelman ja talousarvion. Talousarvio perustuu 15 euron jäsenmaksuun.

Perustavan kokouksen velvoittamana yhdistyksen hallitus kokoontui järjestäytymään Tampereelle virastotalon suojiin 11.4.  Hallitus valitsi varapuheenjohtajan,  sihteerin ja rahastonhoitajan sekä päätti perustaa työryhmät toimintasuunnitelman toimeenpanemiseksi. Yhdistyksellä on nyt työryhmät tapahtumien järjestämiseen,  perinteen käyntiin saattamiseen, viestinnän ja eritysesti nettisivujen toteuttamiseen. Ryhmien kokoaminen on käynnissä ja mukaan mahtuu. Hallitus kokoontuu seuraavan kerran Hämeenlinnassa 17.5. Silloin nimetään työryhmät lopulllisesti.

Ensimmäinen jäsentapahtuma päätettiin pitää Turussa pe-la  26-27.8.  Silloin kulttuuripääkaupunkia kunnioittavat meidän lisäksemme suuret purjelaivat. Tapahtuman tarkoitus on kokoontua tapaamaan toisiamme ja viettää aikaa yhdessä mm. kulttuuripääkaupunkiin ja sen tapahtumiin tutustuen. Tarkempi ohjelma tulee myöhemmin, mutta varatkaa aika jo kalentereihinne.  Syksyllä on sitten tarkoitus kokoontua Helsinkiin pitämään seminaaria aluehallinnon näkymien tiimoilta työnimenä: mitä tuli tehtyä ja mitä valtakunnan uusi hallitus aikoo tehdä.

Yhdistyksen viestintä järjestetään sähköpostin ja nettisuvujen avulla. Sivut ovat jo auki osoitteessa: www.lhperinne.net.  Ne täydentyvät kaiken aikaa.

Nyt on sitten tositoimien aika. Perusasiat on tehty, rekisteripaperit ovat yhdistysrekisterissä ja tili on avattu. Siispä on syytä maksaa tämän vuoden jäsenmaksu. Turun Seudun Osuuspankki tilinumero  FI1157111320101337. Muistattehan merkitä, että kyseessä on 2011 jäsenmaksu 15 €  ja  maksajan nimi sekä sähköpostiosoite, ellei  se ole jo tiedossamme. Kertokaa myös tutuille yhdistyksestämme. Mukaan tulijalla ei tarvitse olla edes ollut työsuhdetta lääninhallituksiin.  Riittää, kun hyväksyy tarkoituspykälän. Säännöt ovat liitteenä.  Yhdistyksen hallituksen ja toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät nettisivuilta.

Tässä vaiheessa toivotan kaikille oikein hyvää kevään jatkoa. Asiaan palataan pian. Terveisin  Pekka Paatero, puheenjohtaja. pekka.paatero@redcross.fi. puh 040-7354901.